ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε ο Σύλλογος Δάσους

Το είπε και το έκανε ο Σύλλογος Δάσους. Προσέφυγε στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης  για το θέμα του νταμαριού στο Άνω Δάσος, που με την πράξη εφαρμογής της περιοχής έχει χαρακτηριστεί “Πάρκο Πολιτισμού”. Η έκταση των 12 στρεμμάτων αποτελεί μπαζωμένο νταμάρι και ο Σύλλογος ζητά από τους Επιθεωρητές να ερευνήσουν για πιθανές μη σύννομες ενέργειες σχετικά με την ένταξή του στο σχέδιο πόλης.
 
Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε ο Σύλλογος Δάσους 2
Δενδροφύτευση μαθητών στο επίμαχο νταμάρι, με τη βοήθεια του ΑΣΔΑ και του Συλλόγου Δάσους. Αν και η σημερινή δημοτική αρχή υποσχόταν στο Πρόγραμμά της (“Καλύτερο Χαϊδάρι” – 2002), ότι θα αναμορφώσει και θα αξιοποιήσει τον χώρο, δεν φύτεψε μέσα στο νταμάρι ούτε ένα δέντρο, δεν έστειλε ούτε μια υδροφόρα για να ποτιστούν τα δέντρα των μαθητών (το νερό έρχεται από την Πετρούπολη). Με το ίδιο Πρόγραμμα, υποσχόταν ότι θα προασπίζει και θα διαλευκάνει πλήρως όσα θέματα Δημοτικής Περιουσίας εκκρεμούν, ώστε να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα του Δήμου. Δυστυχώς, επί 7 χρόνια κάνει “τροχαδάκι επί τόπου”. Γιατί άραγε; (Το Πρόγραμμα του συνδυασμού του δημάρχου διατηρεί στο αρχείο της η Επιτροπή Κατοίκων  του Άνω Δάσους).
Οι μέχρι τώρα πολύχρονες προσπάθειες με ερωτήσεις και παρεμβάσεις προς τον Δήμο Χαϊδαρίου για να διαφωτιστεί και να λυθεί το θέμα έχουν πέσει στο κενό. Για το μπαζωμένο νταμάρι έχει δοθεί σαν αντάλλαγμα μεγάλης αξίας οικόπεδο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και αστικό δικαστήριο για επιπλέον αποζημίωση, για το οποίο δεν έχει δοθεί καμία επίσημη πληροφορία από την δημοτική αρχή.
Ο Σύλλογος αναφέρει ότι η συνολική ζημία του Δήμου από την ένταξη του Άνω Δάσους στο Σχέδιο (από μη καταβολή εισφορών σε γη και χρήμα εκ μέρους μεγαλοϊδιοκτητών) φτάνει τα 11.000.00.000 ευρώ (στηρίζεται σε καταγγελία του Κώστα Ασπρογέρακα), ενώ αν συνυπολογιστεί και η αποζημίωση για το νταμάρι, η ζημιά ξεπερνά και τα 15 εκατ. ευρώ!!!
Η εφημερίδα μας έχει κάνει από το 2008 μεγάλο αγώνα για τα συγκεκριμένα θέματα. Προσκρούουμε όμως σε τοίχο σιωπής. Να δούμε τι θα καταφέρουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης…
Ακολουθεί η διαφωτιστική καταγγελία του Συλλόγου στο Σώμα Επιθεωρητών: 
Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε ο Σύλλογος Δάσους 4
Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε ο Σύλλογος Δάσους 6
Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε ο Σύλλογος Δάσους 8
Ενδεικτικά για το μέγεθος και τη φύση του προβλήματος μπορείτε να διαβάσετε:

– Ντοκουμέντο για τη δημοτική περιουσία. Ο δήμαρχος παίρνει άριστα στα λόγια και μηδέν στην πράξη!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button