ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Την Πέμπτη το κρισιμότερο Δημοτικό Συμβούλιο της τελευταίας δεκαετίας

Ήταν αυτονόητο και αναμενόμενο ότι μετά το δραματικό γεγονός του τέλους Ιουλίου, δηλαδή την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του Μάριου Λιακόπουλου, η διοίκηση του Δήμου θα συγκαλούσε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, το κορυφαίο όργανο τής πόλης, για να γίνει δημόσια πολιτική εκτίμηση της κατάστασης. Αντί γι’ αυτό, ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας καθυστέρησε πάνω από ένα μήνα, ελπίζοντας σε μια πολιτική εκτόνωση, αλλά και αναζητώντας εναγωνίως την κρίσιμη γι’ αυτόν, κοινή συνισταμένη μεταξύ της πολιτικής του και της υπερασπιστικής γραμμής του Μάριου. Λιακόπουλου. Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας, το Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεούται να συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα, διάστημα το οποίο έχει παρέλθει κατά πολύ.

Τελικά, ορίστηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Αυγούστου, ώρα 6 μμ.  Η εν λόγω συνεδρίαση είναι η πιο καυτή και ενδιαφέρουσα, ίσως και η κρισιμότερη, της τελευταίας δεκαετίας!

Πάντως η μέχρι τώρα στάση του δημάρχου δείχνει ότι δεν θα προβεί σε πραγματική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του για τον διασυρμό τής πόλης και την έκπτωση τής πολιτικής. Ο Δ. Μαραβέλιας προσπαθεί να προσπεράσει την προσωπική του ευθύνη με πολιτικώς παιδαριώδεις δικαιολογίες, καθώς και με επιθέσεις στην αντιπολίτευση (!) και τον τοπικό Τύπο (!), λες και δεν ήταν ο προφυλακισμένος αντιδήμαρχος ο στενότερος και εξ απορρήτων συνεργάτης του επί πολλά χρόνια, λες και δεν αποτελούσε απολύτως προσωπική του επιλογή για το κρισιμότερο πόστο του Δήμου, λες και δεν προωθούνταν από τον ίδιο τον Δ. Μαραβέλια ως διάδοχός του στο δημαρχιακό αξίωμα.

Πέρα από το θέμα της σύλληψης του αντιδημάρχου, υπάρχουν και άλλες πολύ σημαντικές εκκρεμότητες από προηγούμενες συνεδριάσεις, που περιμένουν την απάντησή τους:
  1. Αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση για την υπόθεση του οικοπέδου Κέντρη – Σαράκη και η αντιπαράθεση μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της διοίκησης Τ. Λυμπέρη και Γ. Κέντρη. Το θέμα αυτό τείνει να εξελιχθεί σε πολιτική θρυαλλίδα, ικανή να ανατινάξει την ενότητα της δημοτικής αρχής.
  2. Αναμένεται επιτέλους μια πλήρης απάντηση, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Υπηρεσίας, Ελευθερίας Τοκατλίδου, για το θέμα των χορηγιών του φετινού beach volley στο Δάσος Χαϊδαρίου, με βάση τα ερωτήματα που έχει θέσει το “Χαϊδάρι Σήμερα”.
  3. Αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του νέου αντιδημάρχου οικονομικών, στη θέση του Μάριου Λιακόπουλου. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης, ενώ ο Γιάννης Θεοτοκάς, που εφέρετο ως νέος αντιδήμαρχος, δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι αρμοδιότητά του είναι μόνο η παρακολούθηση του προϋπολογισμού του Δήμου και δεν επιθυμεί να ασκεί καμία άλλη.

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» θα είναι παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα σάς ενημερώνει βήμα προς βήμα για όσα ειπωθούν.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button