Γιώργος Τερζάκης

Η συμπολίτισσα Μαρία Χρυσανθοπούλου μάς έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τον τρόπο που συνεργείο από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου κούρεψε τις ελιές του πεζοδρομίου της.

Θα ήθελα να προβώ σε μία καταγγελία – ενημέρωση για την λειτουργία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου μας. Πριν από λίγες ημέρες κηπουροί του Δήμου -θεός να τους κάνει κηπουρούς- πέρασαν από την οδό Σκύρου και κλάδεψαν δένδρα, μετά από αίτημα κάποιου συμπολίτη μας, όπως ισχυρίζεται η κ. Παράσχου, προϊσταμένη από τη Υπηρεσία Πρασίνου. 

Στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται έξω από το σπίτι μου υπάρχει μία ελιά και δύο μανώλιες, τα οποία έχω φυτέψει εγώ και εγώ τα φροντίζω όλα τα χρόνια. Ο Δήμος δεν ασχολήθηκε ποτέ. Αποφάσισε λοιπόν ότι πρέπει να ασχοληθεί και ήρθε και κλάδεψε την ελιά, δηλαδή την κούρεψε για να ακριβολογούμε, κατέβασε το μισό δένδρο κάτω, από την πλευρά του δρόμου και αυτό το θεώρησε κλάδεμα και καλλωπισμό του πεζοδρομίου. 

Όταν διαμαρτυρήθηκα στην κ. Παράσχου για τη καταστροφή του δένδρου, μου είπε ότι πέρασε και το είδε και θεωρεί ως γεωπόνος ότι σωστά κλαδεύτηκε και ότι στις πόλεις υπάρχει διαφορετικός τρόπος κλαδέματος των ελιών σε σχέση με το κλάδεμα που κάνουν στην επαρχία, σε ελαιοπαραγωγικές περιοχές. 

Θέλω να πιστεύω και το ελπίζω ότι ο Δήμαρχος θα τους βάλει σε τάξη. Ειλικρινά λυπάμαι, γιατί όλοι εμείς οι πολίτες αυτού του Δήμου προσπαθούμε με κάθε τρόπο, ακόμη και σήμερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε,να ομορφαίνουμε τους δρόμους, να διατηρούμε τα πεζοδρόμιά μας καθαρά, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και έρχονται κάποιοι ανεγκέφαλοι του Δήμου και τα καταστρέφουν σε πέντε λεπτά. 

Το χειρότερο από όλα δε είναι ότι δεν αναγνωρίζουν την αμάθειά και την αναποτελεσματικότητά τους, με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμη πιο καταστροφικοί. 


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.