ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τι Βομβάη – τι Χαϊδάρι! Βαρύ;

Τι Βομβάη - τι Χαϊδάρι! Βαρύ; 1
Σκουπίδια, ρούχα, φαγητά για τα ζώα. Η καθαριότητα πού;
Οι φωτογραφίες και ο τίτλος του δημοσιεύματος ανήκουν σε αναγνώστρια, που θέλησε να δημοσιοποιήσει αυτό που βλέπει κάθε μέρα από το σπίτι της. Σκουπίδια έξω από τους κάδους, παπούτσια και ρούχα αραδιασμένα στη σειρά, κεσεδάκια με υπολείμματα τροφής για σκυλιά και γάτες. Όλα αυτά σε λίγα τετραγωνικά, στη συμβολή Καλαβρύτων και Σύρου.
“Ποιος μπορεί να τα καθαρίσει αυτά καθημερινά;”, αναρωτιέται η συμπολίτισσα. “Δεν φτάνει που κάποιοι βαριούνται να ρίξουν τα σκουπίδια στον κάδο ή δεν συμπιέζουν τις συσκευασίες για να χωράνε στους μπλε κάδους, υπάρχουν και άλλα. Δεν περπατάει κανένας πια από το πεζοδρόμιο γιατί σιχαίνεσαι να πατήσεις. Φυσικά, από όσους σκέφτονται στοργικά για ανθρώπους και ζώα -και πολύ καλά κάνουν-, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη φροντίδα. Το να αφήνεις έξω τόσα φαγητά, που σύντομα βρομίζουν και τα τρώνε μόνο τα ποντίκια, δεν έχει καμία φιλοζωική λογική. Εξάλλου, μπορείς να το βάζεις το φαγητό έξω από την πόρτα σου, ώστε να μπορείς και να καθαρίζεις σύντομα το πεζοδρόμιο, και όχι να το αφήνεις όπου νάναι, χωρίς καμιά άλλη έγνοια.”
Εμείς προσθέτουμε ότι η πόλη έχει αρκετά προβλήματα, ώστε είναι επαχθές για τις δημοτικές υπηρεσίες να προσθέτουμε, έστω από καλή διάθεση, εμείς διαρκώς νέα. Ας κάνουμε το καλό με περισσότερη περίσκεψη και ευθύνη. 
Όσον αφορά το θέμα της προστασίας και της φροντίδας των ζώων, το “Χαϊδάρι Σήμερα” θα δημοσιεύσει κείμενο με τις απόψεις του Δήμου, της Φιλοζωικής Χαϊδαρίου και του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Τι Βομβάη - τι Χαϊδάρι! Βαρύ; 3

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button