ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τίμησαν τον “δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης”, Κυριάκο Ντηνιακό

Η αυτοδιοικητική φήμη του Κυριάκου Ντηνιακού ξεπερνά τα όρια της πόλης, ακόμη και τώρα που έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση περισσότερο από μια δεκαετία. Επιβεβαίωση αποτελεί το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου ήταν τιμώμενο πρόσωπο στα φετινά Βραβεία Αυτοδιοίκησης, που διοργανώθηκε από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Π.Ε.Δ.Α.  Το σκεπτικό της βράβευσης αναφέρεται στην πολυετή προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση και στο ότι το έργο του έχει αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στην πόλη. Ο ίδιος ο κ. Ντηνιακός, κατά τη στιγμή της βράβευσης εξομολογήθηκε πως υπέκυψε στη γοητεία που της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκηση, που του χάρισε ένα μεγάλο, όμορφο και γεμάτο συγκινήσεις ταξίδι.

Η εκδήλωση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα της Παλιάς Βουλής, από πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα. «Αφού η διάθεση για προσφορά είναι ένα συστατικό στοιχείο της προσωπικότητας κάποιων συμπολιτών μας, οφείλει η Πολιτεία και τα συλλογικά της όργανα να τα ανταμείβουν με τιμητική βράβευση και δημόσιο έπαινο», λέχθηκε κατά την παρουσίαση.

Π. Καμάρας: “Η καλύτερη μαρτυρία του επιτυχημένου δημάρχου”

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη Γιορτή της Αυτοδιοίκησης, θεσμό που πραγματοποιείται για 5η χρονιά, μίλησε με δέος για την επιλογή του χώρου όπου έγινε η εκδήλωση, την Παλαιά Βουλή των Ελλήνων, σε μια αίθουσα όπου η Ιστορία μας και η Δημοκρατία έζησαν μεγάλες στιγμές.

«Τιμούμε σήμερα δημάρχους που άφησαν τα χνάρια τους στους Δήμους όπου υπηρέτησαν. Δεν υπάρχει καλύτερη μαρτυρία του επιτυχημένου και αποδεκτού δημάρχου, όταν επανεκλέγεται συνεχώς. Ειδικότερα ο Κυριάκος Ντηνιακός έχει αφήσει το στίγμα του όχι μόνο στο Δήμο του, αλλά και σε όποια θέση υπηρέτησε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ζήτησε από τους συναδέλφους του δημάρχους ομοψυχία, ενότητα, συναδελφοσύνη για να προχωρήσει η Αυτοδιοίκηση.

Ν. Σαράντης: «Ο δήμαρχος κρίνεται περισσότερο από κάθε πολιτικό” 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης, δήλωσε ότι αισθάνθηκε τιμή που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία. Οι φετινές επιλογές βράβευσης ξεχωρίζουν και στέλνουν μήνυμα ενότητας και κοινής δημιουργικής προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης.

«Χαιρόμαστε όταν ένας δικός μας άνθρωπος αναδεικνύεται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αλλά δεν επικροτούμε την αξιοποίηση της Αυτοδιοίκησης σαν εφαλτήριο φιλοδοξιών. Πάνω από όλα εκτιμούμε το αποτελεσματικό έργο. Την υλοποίηση παρεμβάσεων που διαφέρουν και κάνουν περισσότερο δημιουργική την πόλη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Οι δήμαρχοι βρισκόμαστε πιο κοντά από κάθε άλλον αιρετό στους πολίτες και κρινόμαστε περισσότερο από όλον τον άλλον, πολιτικό κόσμο. Από την ουσία και όχι από τα λόγια. Από τα έργα και όχι από τις μακέτες. Από τα κοινωνικά προγράμματα και όχι από τη φιλολογία περί αλληλεγγύης».Κ. Ντηνιακός: “Υπέκυψα στη γοητεία της Αυτοδιοίκησης”Η ώρα της βράβευσης του Κυριάκου Ντηνιακού έφτασε. Την πλακέτα τού απένειμαν ο Κώστας Μακρυνόρης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και πρώην δήμαρχος Βιλλίων, και ο πρώην δήμαρχος Παλαιού Ψυχικού Δημήτρης Μαναός. Ο κ. Μακρυνόρης θυμήθηκε τα αυτοδιοικητικά του χρόνια στη δεκαετία του 1980, που έκαναν μαζί μεγάλους αγώνες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεώρησε μάλιστα πως εκείνα τα χρόνια, η Αυτοδιοίκηση ήταν ανεξάρτητη.

Τίμησαν τον "δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης", Κυριάκο Ντηνιακό 1

Ο κ. Ντηνιακός, παίρνοντας το λόγο δήλωσε ότι αφοσιώθηκε στην Αυτοδιοίκηση διότι τη διακρίνει η αμεσότητα. Είναι ο πρώτος βαθμός δέχεται αναταράξεις, είναι ο πρώτος αποδέκτης παραπόνων, αλλά και ο πρώτος που ζει την ικανοποίηση μιας επιτυχίας. Υπήρξαν στιγμές έντονης αγωνίας με σκληρές διεκδικήσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά υπήρχε πάντα η προσδοκία της επιτυχίας. Όταν ένας δήμαρχος έχει μια έμπνευση και μια ιδέα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πολλές φορές τολμηρές. Όταν όμως φτάσει το έργο στην τελική υλοποίηση του και το απολαμβάνουν όλοι οι δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, δικαιούται μια ενδόμυχη και αθέατη ικανοποίηση. Αν σε αυτό το συναίσθημα  προστεθούν τα θετικά σχόλια των απλών πολιτών, είναι φυσικό να πολλαπλασιάζεται η ικανοποίηση. Κλείνοντας ανέφερε πως μέσα από τα δυνατά και έντονα βιώματα που έζησε, τώρα που τελείωσε αυτό το ταξίδι που πιστεύει πως έφτασε στην Ιθάκη και αφίππευσε, υπάρχει και άλλη συναισθηματική προέκταση, αυτή του νόστου.

Τον Κυριάκο Ντηνιακό οι Χαϊδαριώτες εμπιστεύτηκαν σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις.

Και άλλες βραβεύσεις 

Βραβεία Αυτοδιοίκησης απονεμήθηκαν στον αείμνηστο δήμαρχο Ελληνικού Κωνσταντίνο Κορτζίδη (πατέρα του τέως δημάρχου της ίδιας πόλης, Χρήστου), καθώς επίσης και στους τέως δημάρχους Ιωάννη Παπαδογεωργάκη (Γέρακα) και Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μοσχάτου). Επίσης απονομές έγιναν στον Επίτροπο και πρώην  δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, στον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και τέως δήμαρχο Καλυβίων Πέτρο Φιλίππου
και στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Την όμορφη εκδήλωση συνόδευσε με Μουσική Δωματίου η φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Τίμησαν τον "δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης", Κυριάκο Ντηνιακό 3 Τίμησαν τον "δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης", Κυριάκο Ντηνιακό 5 Τίμησαν τον "δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης", Κυριάκο Ντηνιακό 7 Τίμησαν τον "δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης", Κυριάκο Ντηνιακό 9

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button