ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αυτή την ώρα – Γενική απολύμανση στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου

Ανέστειλαν από το πρωί τη λειτουργία τους όλες οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο. Αιτία είναι η γενική απολύμανση, που ξεκίνησε πριν από λίγο σε όλους τους ορόφους του κτηρίου από ιδιωτικό συνεργείο, ύστερα από έκτακτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση έγινε τηλεφωνικά, με τη συμμετοχή όλων των μελών της και αποφασίστηκε -κατά πλειοψηφία- η απολύμανση, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το μοναδικό μέλος της που μειοψήφησε ήταν ο Αποστόλης Θεοφίλης.

Αντίθετα στην ίδια τηλεσυνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα, για τον ίδιο σκοπό, η προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους, καθώς επίσης και ειδών καθαριότητας. Οι παραπάνω προμήθειες και εργασίες έγιναν με απευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Αποστόλης Θεοφίλης: «Γιατί μειοψήφισα»

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον Αποστόλη Θεοφίλη, μας εξήγησε το λόγο για τον οποίο διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, στο θέμα της απολύμανσης του Δημαρχείου. Όπως υποστήριξε, οι πρόσφατες απολυμάνσεις στα σχολεία της πόλης μας έγιναν από “συνεργείο-φάντασμα με έναν μόνο απολυμαντή, που εργάστηκε χωρίς να φορά μάσκα και φόρμα εργασίας. Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναρτηθεί στα σχολεία που απολυμάνθηκαν, τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά, υπογεγραμμένα από τεχνικό σύμβουλο ή γεωπόνο”. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεοφίλη, η εταιρεία είναι συμφερόντων ενός συνδημότη μας και υποστηρικτή της σημερινής δημοτικής αρχής, στον οποίο έγινε η απευθείας ανάθεση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο επικεφαλής της παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά», αποφάσισε να μην δώσει θετική ψήφο και για εργασίες που θα αναλάμβανε με τον ίδιο τρόπο, άλλη εταιρεία.

Να σημειωθεί πάντως πως τη σημερινή απολύμανση ανέλαβε εταιρεία που έχει την έδρα της στη Νέα Ιωνία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button