ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττικόν και απογευματινά χειρουργεία: Μια δύσκολη εξίσωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΝ

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Εμπορίου Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας βάζοντας ταρίφα στην κάθε επέμβαση, νομιμοποιώντας το “φακελάκι” και ωθώντας τον ασθενή να πληρώνει υπέρογκα ποσά, ώστε να μην περιμένει ολόκληρους μήνες στις λίστες αναμονής.

Προσέξτε! Οι ασθενείς δεν θα μπορούν να χειρουργηθούν το πρωί, γιατί οι χειρουργικές αίθουσες και το προσωπικό είναι λιγοστά. Όποιος, όμως, έχει λεφτά θα χειρουργηθεί το απόγευμα στις ίδιες αίθουσες και από το ίδιο προσωπικό!


Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα!

Αν ήθελαν να μειώσουν τις λίστες αναμονής θα άνοιγαν χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ανάνηψης προσλαμβάνοντας το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Αντί για αυτό, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε, βγήκε ο αναλυτικός τιμοκατάλογος της ντροπής, το νόμιμο φακελάκι που θα πληρώνει ο ασθενής ανά κατηγορία χειρουργείου και η πληρωμή ανά κατηγορία εργαζομένου. Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν «πελατεία».

Αν ήθελαν να αυξήσουν τους μισθούς γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού θα καταργούσαν τις περικοπές των μισθών, θα επανέφεραν το 13ο-14ο μισθό, θα μας ενέτασσαν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Αντί για αυτό όμως θρασύτατα ανακοινώνουν πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά αύξηση στους μισθούς, που παραμένουν καθηλωμένοι για πάνω από 12 χρόνια και ότι για να συμπληρώσουμε το εισόδημα μας, θα πρέπει να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες (ιδιωτικά ή το απόγευμα), να τα «παίρνουμε» από τους ασθενείς και να λέμε και ευχαριστώ γιατί έτσι ενισχύεται τάχα το εισόδημά μας.

Το πρόσωπο τους το έχουν δείξει από καιρό!

Η περίοδος του δίχρονου της πανδημίας είναι αποκαλυπτική αφού έγιναν πάνω από 200.000 λιγότερες χειρουργικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία, επειδή τακτική της κυβέρνησης ήταν να κλείσει χειρουργικές αίθουσες για να τις μετατρέψει σε πρόχειρες ΜΕΘ είτε για να αξιοποιήσει το προσωπικό τους σε άλλα πόστα. Στο Αττικό, τα δύο χρόνια της πανηδμίας, για 50 προσλήψεις που δεν έγιναν, πραγματοποιήθηκαν 2000 λιγότερα χειρουργεία!

Κυβέρνηση- Διοίκηση και διάφοροι “πρόθυμοι” κάνουν τη δουλειά τους

Στέλνουν “προσκλήσεις ενδιαφέροντος” και ζητούν από το προσωπικό να υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία!!!

Την ίδια ώρα:

  • Οι ελλείψεις του νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζουν πλέον τις 300
  • Πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί και ειδικευόμενοι νοσηλευτές δεν ανανέωσαν τη σύμβαση τους λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και τις αλλεπάλληλες αλλαγές από τμήμα σε τμήμα
  • Παραμένουν κλειστές οι 6 από τις 14 χειρουργικές αίθουσα κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι

Απαιτούμε:

  • Να ανοίξουν τώρα οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας κατά 20%. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, «ξεπάγωμα» της διετίας 2016-2017 & των τριετιών.
  • Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ. Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Παλεύουμε μαζί με τους ασθενείς που έχουν βάλει ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη (άμεσοι κι έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές). Διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Καλούμε το λαό, τους φορείς της Δυτικής Αθήνας να εκφράσουν μαχητικά την αντίθεση τους σε αυτό το έκτρωμα

Στάση εργασίας Τρίτη 19/3 ώρα 1:00 – 3:00 μμ
με απόφαση του σωματείου και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ
Κινητοποίηση στο Αίθριο στις 1:30 μμ

Δεν θα περάσει το νόμιμο φακελάκι,
τα απογευματινά- επί πληρωμή- χειρουργεία στο νοσοκομείο μας
Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή σε αυτό το αίσχος!

ΤΩΡΑ να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες,
ΤΩΡΑ να αυξηθούν οι μισθοί
και να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button