ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρπαξε την τσάντα 86χρονης στη Συνταγματάρχου Γιαννούλη

Πρωινή ώρα, σε κεντρικό σημείο της πόλης διάλεξε ο θρασύτατος κλέφτης για να αρπάξει την τσάντα 86χρονης Χαϊδαριώτισσας.

Η γυναίκα βγήκε για ψώνια το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου. Ενώ περπατούσε στην οδό Συνταγματάρχου Γιαννούλη, άγνωστος άνδρας, οδηγώντας δίκυκλο όχημα, την πλησίασε και της άρπαξε την τσάντα που κρατούσε στο αριστερό της χέρι. Στη συνέχεια ο δράστης μέσω της οδού Λακωνίας, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ευτυχώς η ηλικιωμένη γυναίκα δεν έπεσε και δεν τραυματίστηκε, όπως συμβαίνει κάποιες φορές σε τέτοια περιστατικά.

Η τσάντα περιείχε προσωπικά της έγγραφα και χρηματικό ποσό περίπου 30 ευρώ. Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου.

Συμβουλές για περίπτωση αρπαγής τσάντας από την Ελληνική Αστυνομία

-Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
-Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
-Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
-Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
-Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
-Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
-Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
-Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδροµίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
-Κρατάτε γερά την τσάντα σας και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου.
-Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
-Αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.
-Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.
-Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
-Εάν πέσετε θύμα “τσαντάκηδων” ή “πορτοφολάδων'” ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.
-Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
-Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντάς την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button