ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απάντηση της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου σε σχόλιο για το Κολυμβητήριο

 

Απάντηση Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου στο άρθρο με τίτλο «40 μέρες χωρίς Κολυμβητήριο είναι πολλές!

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε δημότης μπορεί να εκφράζει την άποψη του για τη λειτουργία των δομών του Δήμου. Ακόμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να εκφράζει την άποψη του και χωρίς να είναι μέλος του κολυμβητηρίου, άρα στην πραγματικότητα να μην κολυμπάει καθόλου όλη τη χρονιά, πόσο μάλλον το διάστημα του Αυγούστου.

Σχόλια όμως, όπως ότι ο Δήμος βάζει λουκέτο 40 μέρες στο κολυμβητήριο και ότι φροντίζει να μην έχουν «καλό καλοκαίρι» οι δημότες, έχουν ως μοναδικό σκοπό να πλήξουν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής και την ομολογουμένως καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού κολυμβητηρίου τα τελευταία χρόνια.

Στο δια ταύτα αρκεί μια έρευνα 5 λεπτών για να διαπιστώσει κάποιος (αν έχει καλοπροαίρετες προθέσεις) πως όλα τα κολυμβητήρια κλείνουν την περίοδο του Αυγούστου και μάλιστα τα περισσότερα ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες, 27/7 έως 3/9. Ενδεικτικά κολυμβητήρια: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ, 2 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΕΥΚΗΣ κλπ.

Ταυτόχρονα από 15 Ιουλίου, λήγουν οι συμβάσεις 3 γυμναστών, ενώ χρειάζεται να δοθούν οι απαραίτητες άδειες με βάση το νόμο, στους υπόλοιπους 4 γυμναστές που εκτελούν προγράμματα κοινού, ειδικά προγράμματα και ασκούν χρέη ναυαγοσωστικής. Το ίδιο ισχύει φυσικά, για όλο το βοηθητικό προσωπικό (νοσηλεύτριες, γραμματεία, καθαρίστριες) που λειτουργεί σε 2 βάρδιες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Να θυμίσουμε ότι πέρα από έκτακτες περιπτώσεις, το δημοτικό κολυμβητήριο κλείνει συνολικά 8 μέρες τα Χριστούγεννα και 4 μέρες το Πάσχα και τις θεσμοθετημένες αργίες.

Ακριβώς επειδή πανελλαδικά εφαρμόζεται η παύση λειτουργίας των κολυμβητηρίων το μήνα Αύγουστο, έχουν προγραμματιστεί και τεχνικές εργασίες, προκειμένου να επιτευχτεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, από Σεπτέμβρη.

Τέλος τους μήνες Δεκέμβρη και Γενάρη, στο Δημοτικό κολυμβητήριο, αθλούνται πάνω από 450 δημότες και 200 παιδιά, ενώ πραγματοποιείται η προετοιμασία όλων των αγωνιστικών τμημάτων της ΑΕΧ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης παίδων, εφήβων και ανδρών καθώς και η προετοιμασία του κλιμάκιου εθνικής ομάδας τεχνικής κολύμβησης.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, προκειμένου να μην υπάρχουν συγχύσεις και ανακριβείς ειδήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ή στο Γραφείο Τύπου του Δήμου μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η αναγνώστρια στην επιστολή της καταλήγει: “Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έπρεπε να έχει περισσότερες ευαισθησίες…”.

Όσον αφορά το “Χαϊδάρι Σήμερα”, το πρώτο που έκανε είναι να διακριβώσει τις ημερομηνίες που αναφέρονται στην επιστολή. Πράγματι, με βάση ανακοίνωση της διοίκησης του Κολυμβητηρίου, είναι σωστές. Οπότε η προτροπή της δημοτικής αρχής “προκειμένου να μην υπάρχουν συγχύσεις και ανακριβείς ειδήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου”, είναι άνευ περιεχομένου. Αν στους ενδιαφερόμενους για μια καλοκαιρινή βουτιά στη δημοτική πισίνα έλεγαν μια καλή είδηση αντί το “και οι άλλοι το ίδιο κάνουν”, θα γινόταν ευτυχής πολύς κόσμος  στο Χαϊδάρι -φτωχός κόσμος, αν μας επιτρέπει ο συντάκτης της ανακοίνωσης. Ο σωστός προγραμματισμός των αδειών, τόσο για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όσο και για τη λειτουργία μιας σημαντικής δημοτικής δομής είναι ευθύνη της διοίκησης. Τέλος, ήταν μια καλή ευκαιρία να ενημερώσουν το κοινό για τις εργασίες που θα γίνουν στο Κολυμβητήριο, καθώς και τον ακριβή χρόνο που θα απαιτηθεί γι’ αυτές.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button