ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άναψαν τα αίματα!: “Άφαντος, εκτοξεύει βέλη με το πληκτρολόγιό του”

Ο Βασίλης Καρατζαφέρης, αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, “σήκωσε το γάντι” που έριξε ο Δημήτρης Τσατσαμπάς και απαντά για λογαριασμό του ίδιου, αλλά προφανώς και ολόκληρης της διοίκησης του Δήμου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, στο άρθρο του Καθυστέρηση για βραβείο guinness. Βρισκόμαστε πια ενώπιον της πολιτικής ρήξης στη παράταξη “Χαϊδάρι ξανά”, η οποία, πάντως, δεν κρύβεται εδώ και πολύ καιρό. Ο Β. Καρατζαφέρης του καταλογίζει, μεταξύ άλλων, ότι ότι “ενώ είναι άφαντος, εκτοξεύει βέλη με το πληκτρολόγιό του”.

Ολόκληρη η απάντηση του Βασίλη Καρατζαφέρη:

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ τη συστηματική προσπάθεια συναδέλφου μας Δημοτικού Συμβούλου να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις και να απαξιώσει το έργο του Δήμου. Πιστεύω ότι οι δημοσιεύσεις του αυτές αδικούν την πορεία που έχει στην Αυτοδιοίκηση, τόσο σε πολιτικές όσο και σε υπηρεσιακές θέσεις ευθύνης.

Ο ίδιος έχει αναφερθεί πολλές φορές στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία παραλάβαμε τον Δήμο. Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά, ίσως καλύτερα και από εμένα, ότι για κάθε έργο που υλοποιούμε από ίδιους πόρους του Δήμου, προηγείται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρεθούν στον Προϋπολογισμό τα απαιτούμενα χρήματα. Γνωρίζει επίσης ότι καθημερινά εκτελούνται παρεμβάσεις από την Τεχνική Υπηρεσία και επιλύονται προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους συμπολίτες μας εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει και ξεκινούν όλο και περισσότερα πολύ μεγαλύτερης κλίμακας έργα, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Πράσινο Ταμείο κλπ. Στη συνοικία της Γρηγορούσας για παράδειγμα, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στο Θεατράκι και στο ΚΑΠΗ και σταδιακά (λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Φαβιέρου.

Μέρα μέρα το Χαϊδάρι αλλάζει. Το να παριστάνουμε ξαφνικά τους ανυπόμονους και να αναρωτιόμαστε γιατί δεν έγιναν μέσα στα πρώτα δυο χρόνια της Δημοτικής Αρχής όλα όσα καθυστερούν στην πόλη επί μια δεκαετία, δεν είναι πολιτικά έντιμο.

Αλλά αναρωτιέμαι ως τι ομιλεί ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος; Ως μέλος της Διοίκησης ή ως αντιπολίτευση; Γιατί από την πρώτη μέρα ανάληψης της διοίκησης από την παράταξή μας, δεν συμμετείχε στα όργανα της παράταξης και είχε καμιά ενεργή συμμέτοχή στην άσκηση διοίκησης. Άφαντος και χωρίς φυσική παρουσία εκτοξεύει βέλη με το πληκτρολόγιό του. Δεν παραιτείται από μέλος της παράταξης και συνεχίζει την αντιπολιτευτική του πρακτική. Συμπολιτευόμενος; Αντιπολιτευόμενος; Μόνος ο ίδιος ξέρει.

Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτήν την πόλη. Η εντιμότητα στην πολιτική πρέπει μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε να διαφυλαχθεί. Ο μηδενισμός και η παραπλάνηση ανυποψίαστων δημοτών είναι παλαιοκομματικές πρακτικές ξεπερασμένες από την κοινωνία. Άραγε τι ωθεί κάποιον σε αυτήν την τακτική; Πολιτικά ή προσωπικά απωθημένα;

Oι πολιτικές μας θέσεις μας δεν μπορεί να αλλάζουν ala carte ανάλογα με το συμφέρον μας. Τουλάχιστον οι προοδευτικοί πολίτες δεν μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία. Όσους ασχολούμαστε με την Αυτοδιοίκηση πρέπει να μας χαρακτηρίζει η ειλικρίνεια, η συνέπεια και η σταθερότητα στις θέσεις μας και στις αξίες μας.

Η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται καθημερινά να βελτιώσει την πόλη που της παραδόθηκε. Και αυτό θα το καταφέρει όσο δύσκολο και αν είναι στις σημερινές συνθήκες. Θα την βελτιώσει και θα την αναμορφώσει μέσα από τα χρηματοδοτούμενα έργα που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και με τον καθημερινό αγώνα που δίνει δίπλα στον Δημότη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button