ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ανακύκλωση, ένα στοίχημα της διοίκησης Ντηνιακού

Την διακηρυγμένη προεκλογικά θέση ότι “ο Δήμος Χαϊδαρίου θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη” βάζει σε τροχιά υλοποίησης η νέα δημοτική αρχή. Βασικός στόχος είναι “ο Δήμος και οι κάτοικοι να αποφύγουμε επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη από την εναπόθεση αυξημένου όγκου απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. 

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός συναντήθηκε με τον Δημήτρη Παπασωτηρίου, υπεύθυνο ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (μπλε κάδοι). Συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Μόρφη Σάββα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Υπηρεσίας Πρασίνου, Γιώργος Βελέντζας, και ο συνεργάτης του Δήμου για θέματα καθαριότητας, περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, Κώστας Καλογράνας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε συνολικά η υλοποίηση της ανακύκλωσης στο Χαϊδάρι και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός γι’ αυτήν. Τονίστηκε ότι “με την ανακύκλωση οι κάτοικοι συμμετέχουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων”. 

Στο πρόγραμμα της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά” περιλαμβάνεται μια σειρά αλλαγών και προσθηκών στη διαχείριση απορριμμάτων στο Χαϊδάρι, όπως καφέ κάδοι βιοαποβλήτων, κάδοι ηλεκτρικών συσκευών, υπόγειοι κάδοι, παροχή κινήτρων για συμμετοχή στην ανακύκλωση, αλλά και εφαρμογή ενημέρωσης για την ώρα αποκομιδής με SMS μέσω κινητού. Επίσης ο Βαγγέλης Ντηνιακός έχει μιλήσει για υλοποίηση τοπικού συστήματος μεταφόρτωσης απορριμμάτων, “Πράσινων Σημείων” και “Γωνιών Ανακύκλωσης”, τα οποία προβλέπει το ισχύον Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. 

Η ανακύκλωση είναι ένα από τα “στοιχήματα” της νέας δημοτικής αρχής. Χρειάζεται σημαντική προσπάθεια από την ίδια αλλά και από τους δημότες για να πετύχει, ωστόσο πολλά από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω ήδη λειτουργούν σε αρκετούς δήμους της χώρας. 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button