ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Αν αυτό είναι Πάρκο Σκύλων, όντως ζουν στον δικό τους κόσμο”

"Αν αυτό είναι Πάρκο Σκύλων, όντως ζουν στον δικό τους κόσμο" 3

Της Νίκης Κάσσιου
υποψήφιας Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό “Ώρα Χαϊδάρι”

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» είχε πει ιστορικά ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Θεόκριτος από τον  3ο  αιώνα π.Χ. και νομίζω πως ταιριάζει γάντι στις νέες επινοήσεις του σημερινού δημάρχου, αφού η φτώχεια των έργων του, τον έχει υποχρεώσει να εφευρίσκει τρόπους για να μπορέσει να παρουσιάσει  έστω «κάτι», λίγο πριν το τέλος της θητείας του.

Η βιασύνη του όμως δεν φαίνεται  να είναι ο καλύτερος σύμμαχος, ούτε για τον ίδιο, αλλά ούτε και  για τους συνεργάτες του.

Τα  «Πάρκα Σκύλων» είναι μια σοβαρή επένδυση για τους δήμους και όπου δημιουργήθηκαν σωστά απέφεραν μόνο κέρδος σε αυτούς, όπως και στους επισκέπτες τους και αυτό έπρεπε να το γνωρίζει ο σημερινός Δήμαρχος.

Όπως ότι πάντα υπάρχουν αντιδράσεις για τον χώρο που πρέπει να καταλαμβάνουν, όπως και για το που θα πρέπει να στηθούν.

Για να κάνεις λοιπόν μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να έχεις προβλέψει 2 βασικά πράγματα: Το πού και το πώς.

Στο Χαϊδάρι η όλη ιστορία δημιουργίας του Πάρκου πέρασε κάπως στο «ντούκου». Οι περισσότεροι δημότες ξαφνιάστηκαν με τα εγκαίνια του «χώρου» γιατί ποτέ δεν έμαθαν ότι θα δημιουργηθεί κάτι ανάλογο και μάλιστα πού… στο χώρο του Πάρκου Ιστορικής Μνήμης!

Και ο λόγος που δεν έχουν εκφραστεί ακόμη φωνές γιατί δεν αξιοποιήθηκε ένα άλλο σημείο γι’ αυτό το σκοπό, ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ελεύθερων αδόμητων χώρων που έχει το Χαϊδάρι, είναι γιατί δεν έχουν κοιτάξει ακόμα το δάσος, αφού μπροστά τους έχει φροντιστεί επιμελώς να μπει ένα «δέντρο».

Αυτό δεν είναι άλλο από το μέγεθος του πάρκου. Πάρκο τσέπης για σκύλους ή Πάρκο για σκύλους τσέπης, ήταν ένα πολύ πετυχημένο ερώτημα που εκφράστηκε από συμπολίτη μας.

Σωστή ήταν και η θέση της ιστοσελίδας σας πώς το αίτημα για να ενταχθεί ένα πραγματικό πάρκο σκύλων σε κάποιο πρόγραμμα παραμένει.

Όπως και το αίτημα των δημοτών να σταματήσει ο Δήμαρχος της πόλης να προσφέρει τραγέλαφο από τις τσέπες τους.

Γιατί κανένας φιλόζωος δεν θα  μπορούσε  να εγκρίνει ένα ανάλογο έργο για σκύλους… όπως κανένας λάτρης της ιστορίας του τόπου του δεν θα μπορούσε να επιτρέψει να στηθεί κάτι τέτοιο σε έναν χώρο  Ιστορικό.

Και εδώ τίθεται και η απορία του πώς ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όλο αυτό;

Μετά από τόσες άστοχες κινήσεις που έχει προτείνει και έχει «κάψει» μόνη της αυτή η διοίκηση.

Το γεγονός και μόνο ότι η δημιουργία του παρόντος πάρκου έχει τοποθετηθεί στο “κάδρο” των έργων και των ημερών της παρούσας διοίκησης (όπως και η ανακατασκευή του γηπέδου 5Χ5 κοντά στο Αττικό, από όπου πρόσφατα δημοσιεύσατε εικόνες εγκατάλειψής του) μέσα από φυλλάδιο που μοιράζει στους δρόμους της πόλης η παρούσα διοίκηση, αναδεικνύει  το γεγονός που καταγγέλλει όλον αυτό τον καιρό η παράταξη «Ώρα Χαϊδάρι».

Πως, αυτοί ζουν στον δικό τους πλασματικό κόσμο. Είναι επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον αυτής της πόλης και πρέπει να φύγουν.   

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button