ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αλλάζουν τα φώτα στο δρόμο του Σχιστού!

Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο δύσκολους δρόμους της περιοχής μας και επιπλέον στερείται φωτισμού. Δεν είναι κακοφωτισμένος, εντελώς σκοτεινός είναι. Μιλάμε για το τμήμα από την Ιερά Οδό μέχρι στο Σχιστό Κορυδαλλού, η ευθύνη του οποίου ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου. Στην εφημερίδα μας φτάνουν επί χρόνια τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες συμπολιτών -και όχι μόνο- για τον κίνδυνο που συνεπαγόταν η οδήγηση σε σε αυτό το κομμάτι.

Ήμασταν βέβαιοι, λοιπόν, ότι η χτεσινή είδηση για την αλλαγή λαμπτήρων στην Ιερά Οδό θα προκαλέσει θύελλα σχολίων για το “παράπλευρο” και θεοσκότεινο Σχιστό. Έτσι και έγινε. Γι’ αυτό δώσαμε μια πρώτη γεύση της νέας εξέλιξης, ότι δηλαδή ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Δήμου Χαϊδαρίου για την τοποθέτηση νέου φωτισμού και υποσχεθήκαμε περισσότερα στοιχεία.

Πράγματι, λοιπόν, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλης Καρατζαφέρης, διενεργήθηκε διαγωνιστική διαδικασία για τη εγκατάσταση πλήρους συστήματος φωτισμού και οι προσφορές των ενδιαφερόμενων εταιρειών κατατέθηκαν στις 31 Μαΐου. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής έχει προϋπολογισμό 176.500 € (η έκπτωση που δόθηκε από τον μειοδότη είναι 33%). Το συνολικό μήκος του τμήματος της οδού που ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου είναι 1.250 μέτρα. Προηγήθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου και κατατέθηκε στην Περιφέρεια. Τον Νοέμβριο του 2021 είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της Περιφέρειας Αττικής.

Οι εργασίες που προβλέπονται για την αντικατάσταση και επαναλειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού περιλαμβάνουν τη διάνοιξη τάφρου διέλευσης σωληνώσεων και καλωδίων, στην τοποθέτηση σιδηροϊστών, νέων βάσεων αγκύρωσης, φρεατίων ελέγχου, αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα φωτιστικά Led 80 – 110 W, στην αποκατάσταση του οδοστρώματος κλπ. Επειδή, παράλληλα με το προαναφερθέν έργο, θα γίνει υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ από τον Διομήδειο Κήπο έως την Άνω Αγία Βαρβάρα, επιλέχθηκε η λύση της χρήσης του ίδιου ορύγματος και για για τα δύο έργα, κατά μήκος του δρόμου.

Αναμένεται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Για την ιστορία, τα προβλήματα φωτισμού στο Σχιστό άρχισαν το 2011, μετά από εργασίες εργολάβου της ΔΕΗ στο δίκτυο του δρόμου. Από τις κακοτεχνίες αυτές ο φωτισμός “πήρε την κάτω βόλτα” και υπήρχαν συνεχείς βλάβες, μέχρι που τα φώτα έσβησαν εντελώς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button