ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ολονύκτια επιχείρηση για την αλλαγή φωτιστικών σωμάτων στην Ιερά Οδό

Δύο ολονύκτιες επιχειρήσεις χρειάστηκαν για την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων led κατά μήκος της Ιεράς Οδού, σε σημεία όπου ο συνδυασμός ελλιπούς φωτισμού και δύσκολου δρόμου έκανε την οδήγηση επικίνδυνη. Επίσης, παράπονα υπήρχαν από τη γειτονιά λόγω κλοπών.

Μπορεί να μιλάμε για απλή αλλαγή λαμπών, αλλά απαιτήθηκε η κοινή προσπάθεια Δήμου και Τροχαίας, ειδικά στο τμήμα από τα Μάρμαρα Μικέλη μέχρι το γήπεδο Τάκης Χαραλαμπίδης, όπου ο δρόμος είναι στενός και με στροφές και η στάση του καλαθοφόρου οχήματος δεν επέτρεπε τη διέλευση άλλων οχημάτων και γι’ αυτό ο δρόμος χρειάστηκε να κλείσει. Η επιχείρηση έγινε ξεκίνησε μετά τις 12.30 γιατί ο ΟΑΣΑ ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να βρει εναλλακτική για δρομολόγια που περνούν από την Ιερά Οδό.

Έτσι το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο και το χτεσινό η αστυνομία έκοψε την κυκλοφορία για να εργαστεί το συνεργείο, ενώ όχημα του Δήμου στην οδό Κύπρου ειδοποιούσε τους οδηγούς που ήθελαν να κατεβούν την Ιερά Οδό και τους έστρεφε προς τα Κουνέλια. Θυμίζουμε ότι πριν από τρεις μήνες είχε γίνει αντίστοιχη επιχείρηση για την αλλαγή φωτιστικών από τον Σταθμό Αγία Μαρίνα μέχρι το Δρομοκαΐτειο.

Σημειώνουμε μία σημαντική εξέλιξη που αφορά τον δημόσιο οδοφωτισμό: Στις 31 Μαΐου ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία που διενήργησε ο Δήμος Χαϊδαρίου για την ριζική αλλαγή του φωτισμό στον δρόμο για το Σχιστό Κορυδαλλού, που είναι εντελώς σκοτεινός. Περισσότερα για την εξέλιξη αυτού του έργου σε επόμενο άρθρο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button