ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αλέξανδρος Γερολυμάτος: “Μια νέα πόλη είναι εφικτή”

γράφει ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος                                                                        υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

Οι νέοι και οι νέες σήμερα, μετά τα δέκα χρόνια κρίσης και βάναυσης λιτότητας, βλέπουν επιτέλους να ανοίγεται μπροστά τους ένα μέλλον με διεξόδους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αισιοδοξούν. Σε αυτό ακριβώς το σημείο κρίσιμος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καλείται να ενισχύσει και – γιατί όχι- να διευρύνει εκείνα τα πεδία που μπορούν να δώσουν κίνητρο σε έναν νέο άνθρωπο να μείνει και να δημιουργήσει στην πόλη του.

Κέντρο του σχεδίου οι νέοι

Είναι καιρός λοιπόν για τη δημιουργία και την υλοποίηση ενός σχεδίου για την πόλη. Που στο κέντρο του θα είναι οι άνθρωποί της και ειδικά οι νέοι. Οι νέοι που έχουν ανάγκη:

– Να εκφραστούν μέσα από τον πολιτισμό, πεδίο ικανό να εξασφαλίσει και θέσεις εργασίας για τη πόλη μας.

– Να αθληθούν σε δομές που θα τους εξασφαλίζουν τουλάχιστον τα στοιχειώδη, μακρυά από την εμπορευματοποίηση.

– Να ζουν σε μια πόλη σύγχρονη, με πρωτοποριακό ενεργειακό σχεδιασμό, που θα ανακυκλώνει. Όχι μόνο υπό τον φόβο της κλιματικής αλλαγής αλλά και κατανοώντας πως την ίδια στιγμή αυτό είναι καλό ακόμα και για την τσέπη του καθένα και της καθεμιάς μας ξεχωριστά.

Ισότιμη πρόσβαση στον δημόσιο βίο

Σε μια πόλη με δομές που θα εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση στον δημόσιο βίο όλων των κοινωνικών ομάδων. Ειδικά εκείνων που μέχρι σήμερα είτε είναι στην αφάνεια, όπως οι ΑμεΑ, είτε είναι βαθιά καταπιεζόμενες, όπως οι γυναίκες. Που θα δημιουργεί, όχι απλά θα υποστηρίζει πόσο μάλλον να στέκεται εμπόδιο, κοιτίδες διαφορετικού τρόπου οργάνωσης της συλλογικής ζωής. Με ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και στέκια, όπου θα ανθεί η αλληλεγγύη.

Μια πόλη που θα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και θα βροντοφωνάζει πως θα ζήσουμε μαζί, απέναντι σε αυτό το κύμα της ακροδεξιάς κατρακύλας της Ευρώπης.

Πολίτες σε Δράση – Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Ένα τέτοιο σχέδιο, που στη γλώσσα της εκλογικής μάχης λέγεται πρόγραμμα, έχουν οι «Πολίτες σε Δράση», με επικεφαλής τον Θοδωρή Σπηλιόπουλο. Ένα σχέδιο που δομείται από ενεργούς ανθρώπους και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της πόλης. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τον καθένα και τη καθεμιά που ζει και εργάζεται στη πόλη μας, το Χαϊδάρι.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού και μέλος μιας παράταξης που δημιουργήθηκε κάπου στις αρχές του 1990 με ένα και μοναδικό στόχο: Να κάνει τη ζωή των Χαϊδαριωτών λίγο καλύτερη.

Ας είναι λοιπόν οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου η αρχή μιας νέας εποχής, από όλους μας για όλους μας.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button