ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ημιμαραθώνιος στη διαδρομή της πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων

 

Αγώνας δρόμου με το όνομα “Στα ίχνη της Ιεράς οδού” θα γίνει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, κατά μήκος της διαδρομής της Πομπής των Ελευσινίων Μυστηρίων. Κατά την αρχαιότητα την 15η ημέρα του μήνα Βοηδρομίωνα (ξεκινούσε στις 23 Αυγούστου) τελούνταν η Πομπή, η οποία εκκινούσε από την Αγορά της Αθήνας και τερμάτιζε στο χώρο τέλεσης των Μυστηρίων.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 08:30, στον χώρο έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμικού (πλησίον του σταθμού του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στο Θησείο).

Οι 1.300 δρομείς (η δήλωση συμμετοχών έχει ολοκληρωθεί) θα ακολουθήσουν την Ιερά Οδό, περνώντας από το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι. Στο Δαφνί, όπου η Ιερά Οδός συνενώνεται με την Νέα Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, θα τρέξουν στην Ε.Ο. και αφού μπουν στην Ελευσίνα, θα τερματίσουν στην οδό Νικολαΐδου, δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.

Η απόσταση έχει πιστοποιηθεί από την AIMS και θα υπάρχει επίσημη και πιστοποιημένη χρονομέτρηση του αγώνα. Μέγιστη διάρκεια του αγώνα καθορίζονται οι 3 ώρες μετά την εκκίνηση. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου θα πρέπει οι συμμετέχοντες που δεν έχουν τερματίσει να επιβιβαστούν στο Λεωφορείο Συλλογής ή σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν τον Αγώνα με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Ενδεικτικός χρόνος διέλευσης των Δρομέων στο ύψος των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου στο 13,5 χιλιόμετρο, για τερματισμό εντός του χρονικού ορίου, είναι οι 2 ώρες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button