ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θ. Σπηλιόπουλος: Η απλή αναλογική διαλυτήριο παλαιοκομματισμού και διαπλοκής στους Δήμους

Παρότι όπως μας είπε ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσημα η υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο του Χαϊδαρίου, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της παράταξής του “Πολίτες σε Δράση” (ΠσΔ) ετοιμάζονται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

«Μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου θα γίνει η ανοικτή συνέλευση και η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου δημάρχου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Είναι μια σημαντική διαδικασία, μέσα από την οποία αναδεικνύεται ή επικυρώνεται κάποια υποψηφιότητα. Σε εμάς δεν υπάρχουν χρίσματα και δεν αποφασίζει κάποιος πυρήνας», είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος. Επειδή όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιο άλλο πρόσωπο, στην ουσία το όνομα του υποψηφίου δημάρχου των ΠσΔ είναι ήδη γνωστό.

Πρόσφατα η παράταξη νοίκιασε γραφεία επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 69, στο Δάσος, γεγονός που δεν στερείται σημασίας, αφού προφανώς επιδιώκεται να δοθεί εκλογικό βάρος στη συνοικία αυτή. Στο κεντρικό Χαϊδάρι οι ΠσΔ θα στεγαστούν σε κάποιο κιόσκι σε κεντρικό σημείο.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον κ.Θοδωρή Σπηλιόπουλο για τον σχεδιασμό του ενόψει εκλογών.

– Στοχεύετε να κάνετε ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς χώρους ή σε άλλες δημοτικές παρατάξεις;
Η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα να γίνουν προγραμματικές συγκλίσεις, με δημόσιο διάλογο. Έχουμε τις προγραμματικές μας προτάσεις, που καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να καταλάβει τι προτείνει ο καθένας. Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μας. Έχουμε μια αναπτυξιακή πρόταση για το Χαϊδάρι και πιστεύουμε πως αυτή την τετραετία δεν έγινε τίποτα, υπήρξε μια μεγάλη στασιμότητα. 
Προγραμματικά απευθυνόμαστε και σε άλλες παρατάξεις, για να δούμε τι προθέσεις υπάρχουν. Θεωρούμε πως ο συνδυασμός μας είναι πλατύς και χωράει και άλλους ανθρώπους, όπως και το πρόγραμμά μας. Η πρώτη μας κατεύθυνση είναι προς την ισχυροποίηση. Ενεργούμε όλη αυτή την τετραετία με ανθρώπους που είναι στο κίνημα, στους μαζικούς συλλόγους και σε άλλους φορείς της πόλης. Έχουμε ανοίξει συζητήσεις, κοινές πορείες και δράσεις. 

– Θα θέλαμε την άποψή σας για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές, όπως την θεσμοθέτησε η κυβέρνηση.
Ήρθε η ώρα να λειτουργήσει η απλή αναλογική σαν διαλυτήριο των σχέσεων του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα δώσει τη δυνατότητα για προγραμματικές συγκλίσεις προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

Αναλυτική συνέντευξη στο έντυπο “Χαϊδάρι Σήμερα”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button