ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αυτή είναι η νέα επέκταση του Μετρό στα Δυτικά – Τι μελετά τώρα η Ελληνικό Μετρό

Με την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον να έχει δρομολογηθεί (βρίσκεται υπό δημοπράτηση) η Ελληνικό Μετρό σχεδιάζει μία… επέκτασή της, η οποία θα εντάξει πυκνοκατοικημένες περιοχές στο δίκτυο του υπόγειου μητροπολιτικού δικτύου σταθερής τροχιάς.

Η πρώτη επέκταση θα φέρει το Μετρό στα σύνορα Ιλίου και Καματερού. Από εκεί λοιπόν η Γραμμή 2 θα συνεχίσει για να καλύψει τρεις ακόμη Δήμους: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής και Αχαρνών-Θρακομακεδόνων. Συνολικά οι τρεις αυτοί Δήμοι έχουν πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, με βιοτεχνική και βιομηχανική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Εντός του 2024 η δημοπράτηση της επέκτασης του Μετρό προς Ίλιον, με 4 σταθμούς – Οι δύο στη Θηβών

Πού θα γίνουν οι τρεις νέοι σταθμοί

Η επέκταση του Μετρό και συγκεκριμένα της Γραμμής 2 προς Μενίδι θα περιλαμβάνει τρεις νέους υπόγειους σταθμούς. Ο πρώτος σταθμός θα ονομάζεται ΚΑΜΑΤΕΡΟ και θα κατασκευαστεί επί της οδού Φυλής, ο δεύτερος σταθμός ΖΕΦΥΡΙ και θα συνδέεται με τον ομώνυμο σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου και ο τερματικός σταθμός θα ονομάζεται ΑΧΑΡΝΕΣ και θα είναι στο κέντρο του Μενιδίου.

Σύμφωνα με το ypodomes.gr, η Ελληνικό Μετρό έχει προσδιορίσει την χάραξη του έργου ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι τοπογραφικές μελέτες μέχρι τον δεύτερο σταθμό στην διασταύρωση με την Αττική Οδό. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, στο προσεχές διάστημα θα δημοπρατηθούν οι υπόλοιπες τοπογραφικές μελέτες, αλλά και οι γεωλογικές, γεωφυσικές και γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες. Η ωρίμανση του έργου εκτιμάται πως θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027-2028, όποτε θα είναι ώριμο να ενταχθεί στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου, 2028-2034.

Ένα επιπλέον αβαντάζ της επέκτασης αυτής είναι ότι μέσω του σταθμού Ζεφύρι του Προαστιακού, ο επιβάτης θα μπορεί να μετεπιβιβάζεται στο δίκτυο του Μετρό και αντιστρόφως προς το δίκτυο του Προαστιακού.

Η διαδρομή από Αχαρνές μέχρι την Ομόνοια θα γίνεται σε περίπου 23 λεπτά, όταν σήμερα απαιτείται σχεδόν μια ώρα. και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της μητροπολιτικής Αθήνας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button