ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

Εντός του 2024 η δημοπράτηση της επέκτασης του Μετρό προς Ίλιον, με 4 σταθμούς – Οι δύο στη Θηβών

H Επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον αναμένεται να δημοπρατηθεί εντος του 2024.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 3 Μαϊου 2023 με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και προσέλκυσε 4 “κολοσσούς” των ελληνικών κατασκευών: ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM και ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. 

Σε αυτή τη φάση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες περιβαλλοντικών εγκρίσεων, ελέγχου των φακέλων των συμμετεχόντων προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι είναι αυτοί που θα περάσουν στον Β` γύρο.

Για να φτάσει το Μετρό στο Ίλιον θα γίνει η κατά 4 χλμ. βόρεια επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας, που θα προσφέρει πρόσβαση στα Δυτικά Προάστια σε Ίλιον, Αγίους Αναργύρους και Καματερό στο σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας. Αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας.

Ο διαγωνισμός της Ελληνικό Μετρό για την επέκταση της γραμμής 2 προς Ίλιον, προβλέπει περίπου 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής και την κατασκευή 3 σταθμών.

Οι δύο από αυτούς θα είναι επί της Λεωφόρου Θηβών. Ο πρώτος είναι ο σταθμός ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ, ο δεύτερος είναι ο σταθμός ΙΛΙΟΝ και ο νέος τερματικός σταθμός θα ονομάζεται ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Το έργο έχει κόστος με ΦΠΑ 682 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 550 εκατ. ευρώ). Αναθέτουσα Αρχή είναι η Ελληνικό Μετρό.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button