ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Α.Τ. Χαϊδαρίου: «Προσοχή κατά τις αναλήψεις σας στα ΑΤΜ»

Το “καμπανάκι του κινδύνου” κρούει υψηλόβαθμος αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου για τη δράση κακοποιών κατά τις αναλήψεις σε ΑΤΜ τραπεζών.

Στήνουν καρτέρι 

Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, όπως μας λέει, σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα ότι εγκληματικά στοιχεία στήνουν καρτέρι σε άτομα που πλησιάζουν τα αυτόματα μηχανήματα για να κάνουν ανάληψη. Συνήθως αυτό γίνεται νυχτερινές ώρες, με θύματα πιο συχνά ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα. Επιτίθενται και τους αποσπούν με τη βία όλο το ποσό της ανάληψης που έκαναν πριν από λίγα δευτερόλεπτα. Ή, στις καλύτερες των περιπτώσεων, ζητούν από τους αιφνιδιασμένους πολίτες, ασκώντας τους ψυχολογική βία με απειλές, να κάνουν μία επιπλέον ανάληψη και να τους δώσουν τα χρήματα, οπότε τα θύματα, μπροστά στον κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, υποκύπτουν στις απαιτήσεις τους.

«Μην πηγαίνετε το βράδυ για χρήματα»

Ο αξιωματικός του Α.Τ. Χαϊδαρίου που μίλησε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» συμβουλεύει όλους τους πολίτες να αποφεύγουν, όσο είναι δυνατό, τις βραδινές αναλήψεις, ιδιαίτερα σε απόμερα ΑΤΜ. Σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης να μεταβαίνουν συνοδευόμενα από άτομα της εμπιστοσύνης τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε 24ωρη βάση άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου κάνουν καθημερινά έλεγχοι υπόπτων που κινούνται στα όρια της πόλης.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button