ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το 4ο Πολιτιστικό Κέντρο της αποκτά η Αγία Βαρβάρα. Στο Χαϊδάρι…

Η είδηση κυκλοφόρησε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει το ενδιαφέρον μας. Ένα ακόμη, λοιπόν, σύγχρονο πολυκέντρο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων πρόκειται να αποκτήσει η Αγία Βαρβάρα, το τέταρτο κατά σειρά (!), καθώς μέσα στο καλοκαίρι υπεγράφη σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του δημάρχου της πόλης, Γιώργου Καπλάνη.


Το 4ο Πολιτιστικό Κέντρο της αποκτά η Αγία Βαρβάρα. Στο Χαϊδάρι... 1
Δεν βλέπετε μια αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, αλλά αυτήν του δημοτικού κινηματοθέατρου “Γιάννης Ρίτσος” της Αγίας Βαρβάρας. Άψογη ακουστική με ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους, σκηνή για άρτιες παραστάσεις, φωτισμοί, ηχητικά συστήματα, καμαρίνια, βεστιάρια, αποθήκες. Σε έναν τέτοιο χώρο σχολεία και σύλλογοι εμπνέονται να οργανώσουν εξαιρετικές παραστάσεις, ενώ μπορούν να φιλοξενηθούν κορυφαίες δουλειές, που προάγουν τον πολιτισμό. Καμάρι για τους γείτονες, θλίψη για εμάς στο Χαϊδάρι. Το κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” κατασκευάστηκε επί θητείας Μήτρου Σουλιμιώτη, δημάρχου του ΚΚΕ. Η γειτονική πόλη, μικρότερη από το Χαϊδάρι, προχωρά στην ανέγερση του 4ου πολιτιστικού κέντρου της. Η “κρατούσα” άποψη στην δική μας πόλη είναι ότι δεν χρειαζόμαστε κανέναν πολιτιστικό χώρο ειδικών προδιαγραφών… 

Θυμίζουμε ότι στην γειτονική πόλη υπάρχουν ήδη τρία κτήρια πολιτιστικής χρήσης, χτισμένα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Πρόκειται για το εμβληματικό κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”, το Δημοτικό Ωδείο στο Μέγαρο “Μήτρος Σουλιμιώτης”, το δημοτικό κτήριο της Εστίας Ποντίων, ενώ υπάρχουν και άλλες πολύ αξιόλογες υποδομές. Στο Χαϊδάρι, αντίθετα, δεν υπάρχει στη διάθεση των ανθρώπων του πολιτισμού ούτε ένας χώρος κατασκευασμένος γι’ αυτή την αποστολή, ικανός για παραγωγή και παρουσίαση πολιτιστικού έργου χωρίς “εκπτώσεις” λειτουργίας. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ_ΜΠΕ, στόχος της κατασκευής του νέου πολυκέντρου «Κοινωνκής Πολιτικής και Ενημέρωσης» της Αγίας Βαρβάρας είναι να υπάρξει ένας χώρος που να εξυπηρετεί ταυτόχρονα, τον πολίτη, την τρίτη ηλικία αλλά και την εκπαίδευση, λειτουργώντας ως φορέας ευρύτερων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο µε εμβαδόν 693 τμ, κοντά στην Αγία Ελεούσα (Ελευθερίου Βενιζέλου και Λυκούργου). Θα είναι συνολικού εμβαδού 990,30 τμ., θα διαθέτει τρεις ορόφους, δώμα και δύο υπόγεια.

Το έργο έχει προϋπολογιστεί στα 4.168.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Θα κατασκευαστεί µε αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και χρήση σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– Χαϊδάρι: Υποδομές πολιτισμού επαρχιακής κωμόπολης (της δεκαετίας του 1970)

– Το ιστορικό κτήριο του παλιού Δημαρχείου “Δημάρχου Δημητρίου Γιαχνή”


– Ο πολιτισμός στο Χαϊδάρι γιατί περνάει από το γκρέμισμα του Παλιού Δημαρχείου;– Απάντηση για το νέο Πολιτιστικό Κέντρο: “Ιστός” ή πολιτιστικές υποδομές για όλη την πόλη;


– 372 υπογραφές για νέο Πολιτιστικό Κέντρο στο Χαϊδάρι


– Ο Δήμος ζήτησε το “Παλαιό Δημαρχείο” από την ΕΤΑΔ. Σκέψεις για την αξιοποίησή του και τον πολιτισμό στο Χαϊδάρι


– Ο Κώστας Τσιώρας, αντιπρόεδρος των “Θεσσαλών Χαϊδαρίου”, παρεμβαίνει για το Πολιτιστικό Κέντρο


Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button