ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Θαύμα: ο δήμαρχος βρήκε 38.000 ευρώ για να εκδώσει βιβλίο!!!

Εξέδρες άδειου γηπέδου, θύμιζε χτες η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, μέσα σε αυτό το καθαρά προεκλογικό κλίμα, η δημοτική μας αρχή θεώρησε σημαντική προτεραιότητα την ψήφιση έκδοσης λευκώματος για την πόλη, ενώ ήδη υπάρχει τέτοιο από το 2006. Και μάλιστα κατάφερε να βρει -κρατηθείτε- 38.000 ευρώ για να δαπανήσει, με πρόχειρο διαγωνισμό. Ίσως ο γαλαντόμος Δήμος Χαϊδαρίου αποφάσισε να δείξει στο “Ίδρυμα Λάτση” τι σημαίνει πολυτελείς εκδόσεις… Κατά τα άλλα, προέχει η κοινωνική πολιτική και οι ανάγκες των δοκιμαζόμενων δημοτών!!!
Θαύμα: ο δήμαρχος βρήκε 38.000 ευρώ για να εκδώσει βιβλίο!!! 3
Αρέα – αρέα, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα… Αλλά τη δαπάνη για το λεύκωμα κατάφεραν να τη δρομολογήσουν.
Τυχερή η πόλη που έχει για δήμαρχο, μέσα σε τέτοια κρίση, έναν άνθρωπο του καλού βιβλίου.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαπαναγιώτου
Και ενώ τα χρήματα για την έκδοση του λευκώματος πολλαπλασιάζονταν σαν τους άρτους, οι δημοτικοί σύμβουλοι έγιναν άφαντοι, είτε γιατί έτρεχαν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις είτε γιατί απλά δεν ήθελαν να παίξουν το παιχνίδι της διοίκησης Μαραβέλια. Ας πάρουμε με τη σειρά τα γεγονότα που συνέβησαν εχτές στην σχεδόν άδεια αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου σημειώθηκαν πάμπολλες απουσίες τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τη μειοψηφία. 

Τηλεφωνικές εκκλήσεις
 
Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 7:30 το απόγευμα,
με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτης Μαραβέλιας, μάζευε με το “σταγονόμετρο” τις παρουσίες.
Η ώρα περνούσε και μάταια περίμεναν την προσέλευση συναδέλφων τους. Ενδεικτικά
αναφέρουμε πως χτες απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι – υποψήφιοι δήμαρχοι Ελένη Καμπόλη, Θεόδωρος Σπηλιόπουλος, Κώστας Φουρλής, Ανδρέας Μποζίκας.
Παράλληλα πέρασαν κάποια στιγμή χωρίς όμως να υπογράψουν την παρουσία τους ο Μιχάλης Γιαννάκος και ο Γιάννης Κέντρης.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ελευθερία Τοκατλίδη, βλέποντας πως η συνεδρίαση επρόκειτο να αναβληθεί, άρχισε να τηλεφωνεί σε δημοτικούς συμβούλους (και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας), εκλιπαρώντας τους να έρθουν. Τελικά προσήλθε ο -ανεξάρτητος πλέον- Σοφοκλής Αλέπης και έτσι οριακά και με την ταυτόχρονη προσέλευση του Μιχάλη Σελέκου, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, ξεκίνησε η συνεδρίαση.
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Παντελάρος της Λαϊκής Συσπείρωσης, μας έκανε μια σημαντική καταγγελία, που αφορά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου: Στους δημοτικούς συμβούλους, δεν δίνονται τα εισηγητικά των θεμάτων εγκαίρως, αλλά τους λένε πως θα τους δοθούν από την αρμόδια υπηρεσία, λίγη ώρα πριν από τη
συζήτηση, γεγονός το οποίο δεν τους επιτρέπει να τα μελετήσουν και να έχουν συγκροτημένη άποψη. Είναι αυτό αντιμετώπιση που αρμόζει στον κορυφαίο θεσμό της πόλης;
Τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης
Ο Αριστείδης Πανόπουλος πρότεινε να συζητηθούν μόνο
υπηρεσιακά θέματα, που αφορούν καθαρά τη λειτουργία του Δήμου, πρόταση όμως
που απέρριψε το προεδρείο. Τελικά αφαιρέθηκε από την ημερήσια
διάταξη το θέμα που είχε να κάνει με την αλλαγή του ρυμοτομικού της Αστυθέας.
Ακόμα τέθηκε από τη μειοψηφία το θέμα λειτουργίας του κυλικείου του Κολυμβητητηρίου, όπου ενώ ο εκμεταλλευτής είχε ζητήσει παράταση, η πλειοψηφία με απόφασή της την είχε αρνηθεί. Έτσι προκηρύχθηκε διαγωνισμός ανάθεσης, που κηρύχτηκε άγονος, λόγω συμμετοχής ενός μόνο ενδιαφερόμενου (το αστείο είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν κατακυρώθηκαν διαγωνισμοί με έναν συμμετέχοντα, που αφορούσαν πολύ μεγαλύτερα καταστήματα του Δήμου!).
Ακούστηκε ακόμα πως οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές του Δήμου έχουν οριστεί
με αποφάσεις δημάρχου και όχι με αξιοκρατικά κριτήρια, τα οποία προβλέπει το
άρθρο 100 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (αρχαιότητα, προσόντα, βαθμός).
Κάπου εκεί, συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης του νέου λευκώματος της πόλης, λίγες μέρες πριν από την αποχώρηση της διοίκησης Μαραβέλια, για
το οποίο φέρουν αντιρρήσεις ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας!
Μιχάλης Σελέκος: “Κρύβεται σκοπιμότητα πίσω από το
λεύκωμα”
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Μιχάλη Σελέκο, μας
εξήγησε πως προσήλθε καθυστερημένα, λόγω συγκέντρωσης της παράταξής του
στο ΚΑΠΗ του Δάσους. Σε σχόλια ότι η παρουσία του έγινε αιτία να γίνει η συνεδρίαση, διευκολύνοντας την δημοτική αρχή, απάντησε πως η παράταξη του δεν μπαίνει σε παιχνίδια “να γίνει ή να μην γίνει” το Δημοτικό Συμβούλιο. «Για μάς υπήρχαν οι κάτοικοι και θέματα που έπρεπε να προωθηθούν», τόνισε.
Για το θέμα της έκδοσης λευκώματος μας ανέφερε πως το καταψήφισε, γιατί θεωρεί πως κρύβει προεκλογική σκοπιμότητα, ενώ από την άλλη έχει εκδοθεί ανάλογο
το 2006. Αντιπρότεινε μάλιστα, αν θέλει η δημοτική αρχή να εκδώσει νέο, να το κάνει με διαφανείς διαδικασίες. Το συγκεκριμένο θέμα πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία (ποιος θα τρίβει τα χέρια του, άραγε;).

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button