ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελέκος προς ΟΑΣΑ: “Απαιτούμε σύνδεση της πόλης με Αγία Μαρίνα”

 

Επιστολή στον διευθυντή Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΑΣΑ, Δημήτρη Αποστολίδη, έστειλε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Διαμαρτύρεται για το συγκοινωνιακό πρόβλημα στον Δήμο Χαϊδαρίου, ύστερα και από τις τελευταίες αλλαγές που πραγματοποίησε ο ΟΑΣΑ σε λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούσαν την πόλη.

Ζητάει την ανάκληση των αλλαγών, την ενίσχυση των υπαρχουσών γραμμών και τη δημιουργία δικτύου κυκλοφοριακής σύνδεσης των περιοχών της πόλης μας με το σταθμό Αγία Μαρίνα.

Η επιστολή:

Κύριε Αποστολίδη,

Το τελευταίο διάστημα προχωρήσατε σε δραστικές αλλαγές στα δρομολόγια μιας σειράς λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν, στοιχειωδώς, την πόλη μας.

Συγκεκριμένα τροποποιήθηκαν οι διαδρομές των γραμμών 803, 811 και 876 ενώ παράλληλα μειώθηκε ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων, με αποτέλεσμα οι δημότες μας αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας, είτε να ταλαιπωρούνται αναμένοντας στις στάσεις έως και μία ώρα ή, ακόμα χειρότερα, να μην εξυπηρετούνται καθόλου.

Είναι απαράδεκτο, για παράδειγμα, το λεωφορείο 876 να μην διέρχεται πλέον από τον ιστό του κεντρικού Χαϊδαρίου καθιστώντας ανώφελη για το επιβατικό κοινό τη χρήση του Μετρό (σταθμός «Αγία Μαρίνα»).

Όπως γνωρίζετε,  η πόλη μας ανήκει στην υποβαθμισμένη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και η εξυπηρέτησή της από τις Δημόσιες συγκοινωνίες είναι ζωτικής σημασίας.

Επιπρόσθετα, στο Χαϊδάρι λειτουργούν τρία Νοσοκομεία (Αττικό, ΨΝΑ Δαφνί, Δρομοκαΐτειο) και δύο Στρατόπεδα, με συνέπεια να χρειάζονται μετακίνηση καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπων μας.

Έχουμε γίνει ήδη αποδέκτες της οργισμένης αντίδρασης των δημοτών, που καθημερινά απευθύνονται στο Δήμο μας, ενώ πληθαίνουν και τα σχετικά δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ.

Επειδή θεωρούμε ότι η ανάγκη για ποιοτικές και φθηνές συγκοινωνίες είναι στοιχειώδες δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας, τμήμα της οποίας είναι και ο Οργανισμός σας, απαιτούμε την άμεση ανάκληση των τελευταίων αλλαγών στις συγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές, την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών και τη δημιουργία δικτύου κυκλοφοριακής σύνδεσης των περιοχών της πόλης μας (Δαφνί, Δάσος, Γρηγορούσα, Αφαία, Σκαραμαγκάς) με το Μετρό «Αγία Μαρίνα». 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Χαϊδάρι: Νέα συγκοινωνιακή υποβάθμιση!

                                                                                        

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button