ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28 Φεβρουαρίου, μέρα – μνήμης: Κάλεσμα για το έγκλημα των Τεμπών στην Πλατεία Δημαρχείου

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28/02/24, 7μμ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Τέτοιες μέρες, πριν ακριβώς από ένα χρόνο, η χώρα συγκλονίστηκε από το πολύνεκρο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που στοίχισε την ζωή σε 57 νέους ανθρώπους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα “Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας με κύριο αίτημα να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο έγκλημα.

Ένας χρόνος πέρασε και ακόμα οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών, η κυβέρνηση και η HELENIC TRAIN δεν έχουν λογοδοτήσει γιατί δεν πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα για να λειτουργούν με ασφάλεια τα τρένα.

Η 28η του Φλεβάρη είναι μέρα – μνήμης για τα θύματα, όμως είναι και μέρα αγώνα για να μην υπάρξουν νέα θύματα, γιατί έναν χρόνο μετά τα τρένα λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την ασφάλειά μας.

Είναι μέρα διεκδίκησης, γιατί η φράση «πάμε κι όπου βγει» δεν ισχύει μόνο στις σιδηροδρομικές γραμμές. Ισχύει και στα σχολεία, γιατί κάθε μέρα πάμε τα παιδιά μας και τα αφήνουμε σε σχολικά κτήρια που δεν έχει ελεγχθεί η αντισεισμική τους θωράκιση. Σε σχολεία, που παραμένουν στην ουσία ασυντήρητα, που τα ταβάνια πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών μας. 

Δεν ξεχνάμε! Δώσαμε υπόσχεση πέρσι τέτοια εποχή, ότι θα τιμήσουμε τα θύματα του εγκλήματος όπως τους πρέπει, αγωνιστικά. Για να μην κλάψει ξανά κανένας άλλος γονιός το παιδί του.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Τετάρτης, 28 Φεβρουαρίου.

Καλούμε όλους τους φορείς του Χαϊδαρίου να ενώσουμε τις φωνές μας όπως ακριβώς κι ένα χρόνο πριν.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button