ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει η υλοποίηση του “Σατιρικού Καζαμία” μας για το 2013

Σατιρικός Καζαμίας 2013, και όμως ! 

Σατιρικός Καζαμίας 2013
 

   Τι φλιτζανούδες και ταρό μάς λέτε τώρα! Κάτι το βαθιά μεταφυσικό συμβαίνει στο “Χαϊδάρι Σήμερα”. Δεν εξηγείται αλλιώς! Εμείς γράψαμε για πλάκα και μας βγήκε ο “Σατιρικός Καζαμίας 2013”, αλλά η πραγματικότητα έχει βαλθεί να τον επιβεβαιώνει με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Τόσο που ο Μάριος Λιακόπουλος, όταν κυκλοφορεί στο Δημαρχείο, δεν βγάζει με τίποτε τα χέρια από τις τσέπες του! Αναρωτιέστε γιατί; Ας ακολουθήσουμε τη σειρά των απίστευτων γεγονότων, που σχετίζονται άμεσα με όσα γράφει ο “Σατιρικός Καζαμίας 2013”  , για να καταλάβετε την αιτία.

Έχουμε μέχρι στιγμής “τρία στα τρία”:
α) Δημοσίευση Πόθεν Έσχες του Δ. Μαραβέλια
β) Έναρξη επικοινωνιακής αντεπίθεσης της δημοτικής αρχής
γ) Απόσχιση του Ηλία Περιμένη.

Για να μην νομίζει κανείς ότι λέμε υπερβολές για τις προβλεπτικές μας ικανότητες, ιδού για μια ακόμη φορά η πλήρης πρόβλεψη για τον Γενάρη:

Ιανουάριος

  • Η δημοτική αρχή ρολάρει απροβλημάτιστα. Μάλιστα ο δήμαρχος υποδέχεται το νέο χρόνο με μια επική επικοινωνιακή αντεπίθεση: δημοσιεύει το πόθεν έσχες του! Πρώτη, όπως πάντα, πληροφορείται το νέο η Ελένη Καμπόλη, η οποία σπεύδει στο κομμωτήριο για να υποδεχτεί πανέτοιμη το μεγάλο πολιτικό event. Η Ελευθερία Τοκατλίδη, αν και “του περιβάλλοντος”, δεν παίρνει μυρωδιά και βγαίνει αχτένιστη στα πλάνα του CNN από το Δημαρχείο. Απαρηγόρητη παίρνει τη μαμά της τηλέφωνο να παραπονεθεί. Ο Τάσος Βουρλούμης δηλώνει στο Mega: “Ο Μαραβέλιας είναι μεγάλη πολιτικούρα!” (κατά το “παιχτούρα”, “δεκαοχτούρα” κ.τ.ό.). Μετά από αυτές τις συνταρακτικές πολιτικές εξελίξεις η δημοτική αρχή πάει για την τρίτη σερί νίκη της.
  • Η ανεργία αυξάνεται διαρκώς και χτυπάει το 40%. Ο Δ. Τσατσαμπάς ξαναπαραιτείται από το ΠΑΣΟΚ. 
  • Δεκαπλασιάζονται τα δημοτικά τέλη και καταργούνται κάθε είδους απαλλαγές και εκπτώσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εκτός από: α) παραμένοντες σε πλήρες κώμα άνω της πενταετίας, β) εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

   

‘Οπως, λοιπόν, ακριβώς προβλέψαμε στις 28 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχός μας πήρε πριν λίγες μέρες τους δρόμους μοιράζοντας φυλλάδιο για τα επιτεύγματα τής δεύτερης θητείας του. Άλλωστε αυτό που λείπει από τη διοίκηση Μαραβέλια είναι όχι το έργο, αλλά η επικοινωνιακή του προβολή. Έτσι ο Δ. Μαραβέλιας διέσχισε ολόκληρα 500 – 600 μέτρα  εντός της πόλης με τα φυλλάδια ανά χείρας (απορεί κανείς γιατί το επάγγελμα του δημάρχου δεν εντάσσεται στα βαρέα – ανθυγιεινά). Τα επιφωνήματα θαυμασμού του κόσμου στις λαϊκές αγορές έδιναν και έπαιρναν: “Ρε συ, ο Μαραβέλιας!” (εδώ ίσως “παίζει” και κάποιο υπονοούμενο).

Μήπως να το ρίξουμε στα μεταφυσικά;
Προς στιγμήν, η ιδιοκτησία της εφημερίδας μας πείστηκε ότι υπάρχει αληθινό μεταφυσικό χάρισμα στα στελέχη της και αγόρασε μεγάλο στρογγυλό τραπέζι για να οργανώνει ομαδικές επαφές με τον κόσμο των πνευμάτων (ξέρετε, τις συνεδρίες που πιάνονται όλοι χέρι – χέρι και μιλάνε με τους πεθαμένους). Ίσως έτσι να βγαίνανε και τα σπασμένα από την κρίση και την πτώση της διαφήμισης.

Ωστόσο μάς επανέφερε στην πεζή πραγματικότητα το “βαθύ λαρύγγι” από το Δημαρχείο:  «Τι μεταφυσικά και μ@λ…κίες… Απλώς σάς διαβάζουνε οι άνθρωποι και κάνουνε ό,τι λέτε. Βέβαια δεν καταλάβανε ότι τα γράφατε για πλάκα…».

Τα γεγονότα του άμεσου μέλλοντος.
Για να ξέρουμε πού βαδίζουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, ας διαβάσουμε την πρόβλεψη τού Καζαμία μας για τον μήνα Φεβρουάριο:

Φεβρουάριος

  • Για να τονώσει τον αριθμό των μελών της η νεοσύστατη Κοιν.Σ.Επ. “Ακτίνα” ανεβάζει στην πρώην ΝΕΛΕ την παράσταση “Μπεν Χουρ”, ελπίζοντας ότι θα γράψει τους κομπάρσους για μέλη της. Πράγματι, γράφονται 14.000 νέοι συνεταιριστές, οπότε ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Χρυσομάλης νοικιάζει και το απέναντι κτήριο του Πράκτικερ και του Μαρινόπουλου για τις ανάγκες του Πνευματικού Κέντρου Χαϊδαρίου. Ο δήμαρχος αναλαμβάνει στα εγκαίνια να κόψει την κορδέλα, αλλά κόβει και το δάχτυλο τού Μάριου Λιακόπουλου, που την κρατούσε χωρίς ίχνος δουλικότητας. Ο Ηλίας Περιμένης αντί για σουλφαμιδόσκονη του ρίχνει επίτηδες αλάτι και, μόλις ακούγεται η σπαρακτική κραυγή του αντιδημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι -όλοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών- χειροκροτούν, γιατί νομίζουν ότι η δραματική παράσταση “Μπεν Χουρ” έχει αρχίσει.
Σατιρικός Καζαμίας 2013
Μα τι άσχετοι…
  • Σοκ στην κοινή γνώμη του Χαϊδαρίου! Μετά τα γεγονότα στο πρώην Πράκτικερ, απογοητευμένος από το πολιτιστικό επίπεδο των συμβούλων του, ο ευρωπαϊκού “αέρα” Δ. Μαραβέλιας ανακοινώνει ότι αλλάζει υπηκοότητα και γίνεται Γερμανός, ώστε να μπορεί να βάλει υποψηφιότητα στο Βούπερταλ, που έχει ικανή μανιάτικη παροικία και, κυρίως, δεν έχει Ελένη Καμπόλη.

Από τα παραπάνω γίνεται άμεσα αντιληπτή η αιτία που αναγκάζει τον Μάριο να μη βγάζει τα χέρια από τις τσέπες. Δηλαδή, τώρα που ο Δημήτρης πέρασε στην αντεπίθεση και άφησε το τηλεκοντρόλ παίρνοντας το ψαλίδι για να αρχίσει τα εγκαίνια, πολύ θέλει να του “πάρει” κανένα δάχτυλο;

Φυσικά, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η αναφορά μας στον Ηλία Περιμένη. Ακόμα και την απόσχισή του προβλέψαμε, με τον δικό μας τρόπο!

Η υλοποίηση, λοιπόν, του Καζαμία έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας, τόσο που ο Τάκης Γρηγοράκος, γραμματέας του Δήμου μας, έχει κλειδώσει στο συρτάρι του το διαβατήριο του δημάρχου, για να μην φύγει για Βούπερταλ.

Ανοίξτε τα μάτια σας! Για να έχετε πλήρη εικόνα όσων θα συμβούν στην πόλη, κάντε κλικ στο “Σατιρικός Καζαμίας 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση!

 Γελοιο – γραφικά (…και δε συμμαζεύεται)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button