ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

20 φορτηγά μπάζα!

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) παλεύει να καθαρίσει το όρος Αιγάλεω από τόνους μπάζων που πετούν ασυνείδητοι στους δασικούς δρόμους.

Σε χτεσινή ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σημειώνει:

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκκαθάριση του οδικού δασικού δικτύου του όρους Αιγάλεω από τις παράνομες απορρίψεις ογκωδών αποβλήτων και μπαζών. Με τη χρήση βαρέων μηχανημάτων, ο ΠΕΣΥΔΑΠ έχει περισυλλεξει και απομακρύνει μεγάλες ποσότητες.Περίπου 20 δρομολόγια τετραξονικων φορτηγών έχουν εκτελεσθεί μέχρι τώρα προς την χωματερή Λιοσίων. Η περισυλλογή και απομάκρυνση των αποβλήτων αυτών είναι απολύτως αναγκαία, τόσο για την ενίσχυση της πυρασφάλειας του βουνού όσο και για την κίνηση βαρέων πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση δασικής φωτιάς. Θερμά ευχαριστούμε τους εργαζόμενους, και τους εθελοντές μας και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη για την άμεση παραχώρηση αδειών μεταφοράς των αποβλήτων.

Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά προέρχονται από κατεδαφίσεις και κανονικά θα έπρεπε να κατευθύνονται σε ειδικούς, εγκεκριμένους χώρους υποδοχής (Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρησης, ΣΣΕΔ). Για να φτάσουν όμως εκεί απαιτείται κόστος εναπόθεσης, αλλά και μεταφοράς. Τελικά καταλήγουν στο βουνό, είτε με την συνενοχή των ιδιοκτητών των οικοδομών είτε εν αγνοία τους. Στη δεύτερη περίπτωση, η εταιρεία των φορτηγών πληρώνεται κανονικά για την μεταφορά στο ΣΣΕΔ, αλλά κάνει μια “παράκαμψη” στο βουνό μας όπου ξεφορτώνει, εξασφαλίζοντας παράνομα ένα μεγάλο κέρδος. (Βλέπε και Έγκλημα: Μαζικό πια το μπάζωμα στο Ποικίλο). Μικρότερες ποσότητες αφήνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες από μικροεπισκευές, Ρομά κτλ.

Ένα πολύ μεγάλο θέμα είναι η φύλαξη των ορεινών όγκων της Δυτικής Αθήνας, αφού η απόρριψη μπάζων γίνεται συστηματικά. Ο Γ. Γουρδομιχάλης σχολιάζει σχετικά:

Αφού το κρατος (αστυνομία δασαρχείο κλπ) αδρανεί έχουμε επανάληψη της γνωστής θλιβερής ιστορίας χρόνια τώρα. Εμείς προσπαθούμε να μαζεύουμε τα μπαζοσκούπιδα και οι γνωστοί – άγνωστοι ανενόχλητοι με την άνεσή τους τα πετάνε… Ήδη στο δρόμο των Πυροβολείων, που τον καθαρίσαμε επιμελώς, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα μπαζοσκούπιδα…

Για το ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ, Δημήτρης Τσατσαμπάς, τονίζει:

Θα μπορούσαμε ίσως να προτείνουμε ένα σχέδιο συνεχόμενης φύλαξης, την χρηματοδότηση του οποίου φυσικά θα αναλάβουν οι αρμόδιοι.

Σχετικό δημοσίευμα: Συλλήψεις για παράνομη χωματερή στο Χαϊδάρι – Χιλιάδες κυβικά μπάζα, μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά

Αξίζει να δεις και αυτό: “Χαϊδάρι Σήμερα TV” – “Δυτικές ιστορίες”: 10.000.000 τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων στο Σχιστό (video)

20 φορτηγά μπάζα! 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button