ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2.500.000 εκατ. ευρώ για το Παλατάκι

Ώρα για επισκευές σε δύο εμβληματικά σημεία πολιτισμού της πόλης μας. Τα ιστορικά και γειτονικά κτήρια Παλατάκι και Γύζη θα αποκατασταθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν για πολιτιστικούς σκοπούς, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Οι τεχνικές εργασίες που θα γίνουν, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.500.000 ευρώ, θα οριστικοποιηθούν με την ολοκλήρωση της μελέτης.

Αυτοί είναι οι στόχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, προβλέπεται ο πύργος Παλατάκι να χρησιμοποιείται στο άμεσο μέλλον ως χώρος πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων. Το Κτήριο Νικολάου Γύζη θα έχει ως σκοπό την ανάδειξη της τοιχογραφίας των Τεσσάρων Εποχών του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, ενώ ένα μέρος του θα λειτουργεί ως μικρός εκθεσιακός χώρος για εικαστικούς.

Η συνολική χρηματοδότηση των δύο σημαντικών αυτών έργων έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου ψήφισε ομόφωνα το θέμα και εξουσιοδότησε το δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button