ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Το Χαϊδάρι υποδέχτηκε μαθητές από την αδελφοποιημένη πόλη της Γαλλίας

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου υποδέχτηκε μαθητές και καθηγητές από τον Δήμο Βιλνέβ – Ντ’ Ασκ της Γαλλίας, Δήμος ο οποίος είναι αδελφοποιημένος με αυτόν του Χαϊδαρίου.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν αρχικά το Δημαρχείο Χαϊδαρίου, όπου τους καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Θερμού η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κατερίνα Βελέντζα και εκπαιδευτικοί από το 1ο και 2ο Λύκειο της πόλης. Πολύτιμη ήταν η συμβολή της κ. Ανατολής Βαρυτιμιάδη η οποία έκανε τις μεταφράσεις.

Το Χαϊδάρι υποδέχτηκε μαθητές από την αδελφοποιημένη πόλη της Γαλλίας 3

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος μίλησε στους μαθητές για την πόλη του Χαϊδαρίου και τους σημαντικούς ιστορικούς τόπους της (Αρχαία Ιερά Οδός, Ιερό Αφροδίτης, Μονή Δαφνίου, Παλατάκι). Στάθηκε ιδιαίτερα στο Μπλοκ 15 – στρατόπεδο συγκέντρωσης την περίοδο της γερμανικής κατοχής – καθώς και η Βιλνέβ Ντ’ Άσκ είναι μια μαρτυρική πόλη με ανεξίτηλο το φρικιαστικό σημάδι του ναζισμού.

Υπογράμμισε τη σημασία του να έχει ιδανικά η νέα γενιά, να δείχνει αλληλεγγύη, να παλεύει κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού και να αγωνίζεται για έναν κόσμο ειρηνικό.

Αναφέρθηκε επίσης στους άρρηκτους δεσμούς των 2 Δήμων εδώ και πάνω από 25 χρόνια με πρωτοβουλία του Χαϊδαριώτη κ. Κώστα Τουρνάκη, ο οποίος κατοικεί στην Βιλνέβ Ντ’Ασκ και μαζί με τη σύζυγό του, την κ. Μαρί Τουρνάκη, έχουν δημιουργήσει τον Σύλλογο Φιλίας μεταξύ των 2 πόλεων. Αυτή η φιλία έχει «σφραγιστεί» και με ανταλλαγές μαθητών, αθλητικών συλλόγων και ΚΑΠΗ.

Στην συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Χαϊδάρι και επισκέφθηκαν το Παλατάκι, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Κτήριο Γύζη, όπου θαύμασαν τις εκπληκτικές τοιχογραφίες.

Το Χαϊδάρι υποδέχτηκε μαθητές από την αδελφοποιημένη πόλη της Γαλλίας 5
Το Χαϊδάρι υποδέχτηκε μαθητές από την αδελφοποιημένη πόλη της Γαλλίας 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button