ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζωντανεύει η πορεία του Φειδιππίδη – Αύριο το “Σπάρταθλον”

Στα ίχνη του Φειδιππίδη θα βαδίσουν για 36η χρονιά οι υπεραθλητές που θα πάρουν μέρος στον ιστορικό αγώνα υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον». Και αυτή τη φορά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Όπως επισημαίνει η έντυπη “Καθημερινή”, οι διοργανωτές έκαναν δεκτές μόνο 400 αιτήσεις αλλά, τελικά, θα πάρουν μέρος 387. Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο 28 Σεπτεμβρίου, στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Κομμάτι της διαδρομής διέρχεται από το Χαϊδάρι (βλέπε πιο κάτω ρυθμίσεις κυκλοφορίας).

Στη διαδρομή των 246 χλμ. θα βρεθούν δρομείς από 51 χώρες. Οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν από περιοχές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία, όπως Ελευσίνα, Αρχαία Κόρινθο, Νεμέα και Τεγέα. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να δυσκολέψουν την επίτευξη του στόχου τους που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό στη Σπάρτη, στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Ο μικρότερος σε ηλικία δρομέας θα είναι 20 ετών και ο μεγαλύτερος 70. Μεταξύ άλλων, θα πάρει μέρος ο Βρετανός εθελοντής διασώστης Τζον Βολάντεν, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που μπήκε στην πλημμυρισμένη σπηλιά, στην Ταϊλάνδη, για να βοηθήσει στη διάσωση των νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους.

Στις συμμετοχές ξεχωρίζει και το όνομα του Ελληνοαμερικανού δρομέα υπεραποστάσεων Nτιν Καρνάζη.

Με τη γαλανόλευκη σημαία θα τρέξουν 60 αθλητές και αθλούμενοι, ενώ 60 είναι και οι δρομείς από την Ιαπωνία. Από ελληνικής πλευράς ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι ο Δημήτρης Χρόνης. Ο 67χρονος αυτή τη χρονιά πήρε μέρος και στον μαραθώνιο του Τόκιο.

Το «Σπάρταθλον» θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων σε όλον τον κόσμο. Εχει φανατικούς φίλους και δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή τη χρονιά θα αγωνιστούν αθλητές που είχαν διακριθεί τα προηγούμενα έτη. Φαβορί για την πρωτιά θεωρούνται ο Τσέχος Ράντεκ Μπρούνερ (δεύτερος πέρυσι), ο Ιταλός Μάρκο Μπονφίλιο (2ος το 2016), ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα (πρώτος το 2013) και ο Γερμανός Φλοριάν Ρέους (πρώτος το 2015).

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί με εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα υποστηρίζουν την προσπάθεια των δρομέων. Οι νικητές δεν θα πάρουν χρηματικά έπαθλα. Η υπερπροσπάθεια θα τιμηθεί με ένα δάφνινο στεφάνι.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στο τμήμα από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Μυστρά, περιοχής Δήμου Χαϊδαρίου έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ) περιοχής Δήμου Ασπροπύργου, κατά τις ώρες 06.00΄ έως 11.00΄.
  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στο τμήμα από τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ) περιοχής Δήμου Ασπροπύργου έως την Ιερά Οδός Ελευσίνας (χ/θ 20,000), περιοχής Δήμου Ελευσίνας, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 10.00΄.
  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Ιεράς Οδού Ελευσίνας – Ηρώων Πολυτεχνείου, ρεύμα κυκλοφορίας Κόρινθο, στο τμήμα από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (χ/θ 20,000), έως την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (θέση ‘’ΜΠΛΟΚΟ’’), περιοχής Δήμου Ελευσίνας, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 10.00΄.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button