ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: “Οι εγωϊστές της Ευρώπης θα πρέπει να ταπεινωθούν”

Επίθεση στην καγκελάριο Μέρκελ από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για της αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

«Τι ντροπή. Τα κράτη μέλη της Ευρώπης αποτυγχάνουν στην μεγαλύτερη δοκιμασία και εγκαταλείπουν την Ιταλία και την Ισπανία», ανάρτησε στο twitter, εξαπολύοντας επίθεση στην καγκελάριο, την κυβέρνησή της και την πολιτική της, έπειτα από το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και οι δορυφόροι της αρνήθηκαν την έκδοση ευρωομόλογου. Ο κ. Γκάμπριελ έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Τι ντροπή. Τα κράτη μέλη της Ευρώπης αποτυγχάνουν στην μεγαλύτερη αποδοκιμασία και εγκαταλείπουν την Ιταλία και Ισπανία. Η Γερμανία έχει κερδίσει περισσότερο από όλους από την Ευρώπη. Από τα 150 δις των οικονομικών ενισχύσεων, η Γερμανία θα έπρεπε να διαθέσει το 10% στις δύο αυτές χώρες».

Σε δεύτερη ανάρτησή του κάνει λόγο για εγωισμό της Ευρώπης: «Οι εγωϊστές της Ευρώπης θα πρέπει να ταπεινωθούν. Η Ιταλία και η Ισπανία δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ. Ειδάλλως δεν θα είναι ο Covid 19 που θα καταστρέψει την Ευρώπη, αλλά ο δικός μας εγωϊσμός».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button