ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Υπηρεσία Καθαριότητας: Δύο ακόμη απορριμματοφόρα και ηλεκτρική σκούπα για πλατείες

Νέος εξοπλισμός προστίθεται στο δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου, ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια σταδιακά προσεγγίζει στα επίπεδα που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη.

Με μία σκούπα πεζού χειριστή (“ηλεκτρικό σάρωθρο χειρός”) ενισχύθηκε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου. Όπως μάς είπε η ανιδήμαρχος κ. Μόρφη Σάββα, με το νέο μηχάνημα οι εργασίες καθαρισμού σε πλατείες και πεζοδρόμους θα γίνονται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.  

Το σάρωθρο φορτίζει σε 8 ώρες και μπορεί να είναι 16 ώρες σε χρήση. Αγοράστηκε με ίδιους πόσους και κόστισε περίπου 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Αν επιβεβαιωθεί στη χρήση η αξία του, θα αγοραστούν και άλλα, για την βελτίωση της ταχύτητας και της ποιότητας της καθαριότητας σε πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους.

Με την ευκαιρία αυτής της συνομιλίας, η κ. Σάββα μας είπε ότι σήμερα παραλήφθηκε και ένα απορριμματοφόρο 8 τόνων, για το οποίο σύντομο θα εκδοθούν πινακίδες κυκλοφορίας. Τις προηγούμενες ημέρες έφτασε και ένα μικρό απορριμματοφόρο 6 τόνων (χωράει περίπου 26 κάδους) για την αποκομιδή σε στενά ή την χρήση του συμπληρωματικά, όταν σε κάποια γειτονιά γεμίζει το μεγάλο, ώστε να μην μένουν κάδοι γεμάτοι. Και τα δύο αγοράστηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ.

Θυμίζουμε ότι για χρόνια το Χαϊδάρι “έπασχε” στον τομέα των μηχανοκίνητων μέσων καθαριότητας και αναγκαζόταν να δανείζεται απορριμματοφόρα από γειτονικούς δήμους, εικόνα διόλου κολακευτική για το Χαϊδάρι. Η πρώτη προμήθεια έγινε επί διοίκησης Μ. Σελέκου και ολοκληρώθηκε το 2019, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται με αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button