ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Υγειονομική βόμβα” το Δρομοκαΐτειο – Μία νεκρή, 9 σοβαρά

«Υγειονομική βόμβα» αποτελούν δύο νοσοκομεία της Αθήνας, το νοσοκομείο «Μεταξά» και το Δρομοκαΐτειο, με τον ιό να έχει διασπαρεί σε προσωπικό και ασθενείς. Εν τω μεταξύ σήμερα η κυβέρνηση αναμένει τις τελικές εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τη λήψη και τροποποίηση των μέτρων.

Στο ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά καταγράφεται έκρηξη των κρουσμάτων με 42 άτομα να είναι θετικά στον ιό, εκ των οποίων υγειονομικοί και 12 ασθενείς. Αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα αναφέρει ο πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» Θωμάς Κατσικάρος, ο οποίος μιλώντας στο open τόνισε ότι κατέβαλαν μέχρι σήμερα μεγάλη προσπάθεια να μην έχουν κρούσματα δεδομένου ότι το νοσοκομείο νοσηλεύει ογκολογικούς ασθενείς και τα είχαν καταφέρει, αλλά τώρα δυστυχώς παρατηρήθηκε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσικάρο η διασπορά ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και ασθενείς και όχι από υγειονομικούς.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο

Στο Δρομοκαΐτειο η διασπορά του κορωνοϊού είναι πια ανεξέλεγκτη. Ήδη έχουν εντοπισθεί περίπου 40 ασθενείς θετικοί και πάνω από 50 ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», το οποίο ανακοίνωσε ότι θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 8:30πμ.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, στο γηριοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου έχουν 27 ασθενείς θετικούς εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Επίσης σε ένα τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν 11 ασθενείς θετικοί και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Το νοσοκομείο όπως λέει, έχει μετατραπεί πια σε νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Ενώ, το γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύει 29 ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία. Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή.

Προς άρση κάποιων μέτρων παρά τη διασπορά

Παρά τον πολύ υψηλό αριθμό των κρουσμάτων και την αύξηση των διασωληνωμένων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, αναμένοντας και τις τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής των 30 εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα.

Αυτήν τη στιγμή ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, χωρίς να αποκλείονται τροποποιήσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ,είναι η χαλάρωση της απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα για να αποσυμπιεστεί η κοινωνία. Το πιθανότερο σενάριο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 9 αντί για τις 7 το βράδυ. Επιπλέον, όπως φαίνεται θα επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς η χρήση του κωδικού «6» που αφορά τη σωματική άθληση. Αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο για άθληση ή βόλτα με το κατοικίδιο. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

naftemporiki.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button