ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ξεκίνησε θεραπεία στο Χιούστον η 7χρονη Αναστασία – Τι λέει η μητέρα της

Η μικρή Αναστασία, που έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, ξεκίνησε θεραπεία και το σώμα της αγωνίζεται να ανταποκριθεί.

Θεραπεία για την επιθετική μορφή καρκίνου που αντιμετωπίζει στον εγκέφαλο πραγματοποιεί εδώ και λίγες μέρες στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ, η μικρή Αναστασία από την Καλαμάτα.

Η μητέρα της, Ξένια Πρεζεράκου, μίλησε για το μεγάλο αγώνα της κορούλας της, αλλά και για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου να συνδράμει για να μπορέσει η 7χρονη Αναστασία να ταξιδέψει και να παλέψει την ασθένειά της.

“Ξεκινήσαμε τις θεραπείες από την προηγούμενη Πέμπτη. Προσπαθεί να προσαρμοστεί το σώμα της στις θεραπείες. Είναι νωρίς ακόμα. Εδώ μας έδωσαν ένα 35% επιτυχία. Ακούγεται λίγο, αλλά μπροστά στο 0% που μας έδωσαν στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα χρειαστούμε 3-4 εβδομάδες για να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία. Θα κάνουμε μαγνητικές. Θα είναι δύσκολες εβδομάδες που χρειάζονται γερό στομάχι”, τόνισε η μητέρα.

“Λίγοι επιβίωσαν από την πάθηση αυτή ανά τον κόσμο. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών έκανε την θεραπεία που επιλέξαμε”, ανέφερε για το διάχυτο γλοίωμα, που πρόκειται για μια επιθετική μορφή καρκίνου, στο κεντρικό νευρικό σύστημα του εγκεφάλου. “Η μικρή προσπαθεί να ανταπεξέλθει τώρα. Της έχει πέσει η θεραπεία βαριά γιατί δεν έχει συνηθίσει. Μας κατέβασαν λίγο τη δόση και το προσπαθούμε”, πρόσθεσε η μητέρα της.

Παράλληλα, η κ. Πρεζεράκου αναφέρθηκε στην αγάπη και την συμπαράσταση που έδειξε ο κόσμος στο παιδί της.

“Πήραμε πολλή αγάπη από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Όμως φοβόμαστε κι εγώ και ο πατέρας της. Πολύ συγκινητικό όταν κάποιος βάζει ένα ευρώ. Σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει, αλλά έβαλε ότι μπορεί για να μας βοηθήσει. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button