ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ξεκίνησε και πάλι το έργο της Πλατείας του Δάσους – Τι μάς είπε ο εργολάβος

Μετά από αρκετούς μήνες “λήθαργου” -και αφού στο μεταξύ μεσολάβησε μία αλλαγή δημοτικής αρχής- ενεργοποιήθηκε και πάλι το εργοτάξιο της Πλατείας του Δάσους, οι εργασίες στο οποίο είχαν διακοπεί από το καλοκαίρι.

Πριν μπούμε στο περιεχόμενο της τρέχουσας παρέμβασης, πρέπει να πούμε ότι από κάποιους πολίτες είχε εκφραστεί η άποψη να μείνει ως έχει το υπόλοιπο κομμάτι του πεζοδρόμου (με τα πέτρινα και μαρμαρένια δάπεδα), μέχρι την οδό Σουκατζίδη, με καθαίρεση των τσιμεντένιων παρτεριών και “αγρίεμα” των λευκών μαρμάρων για να μην γλιστρούν. Αυτό διότι αφενός το πρώτο υλοποιημένο τμήμα άφησε πολλά παράπονα λόγω της τελικής εικόνας που προέκυψε (πολλά τσιμέντα, όχι ικανοποιητικά υλικά κατασκευής) και αφετέρου επειδή υπάρχει φόβος ότι το έργο “θα βαλτώσει” πάλι και θα δημιουργήσει πρόβλημα στα μαγαζιά και τους μετακινούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το “σενάριο” αυτό εξετάστηκε από τη δημοτική αρχή, αλλά κρίθηκε υπερβολικά δύσκολη και κοστοβόρα η μη υλοποίηση έργου που έχει εκκινήσει.

Οι εργασίες λοιπόν ξεκίνησαν σήμερα, με το σπάσιμο των δαπέδων προς την πλευρά της Γ. Παπανδρέου. Αύριο θα απομακρυνθούν τα μπάζα, ώστε να αρχίσει αμέσως το στρώσιμο των νέων υλικών στο σημείο αυτό. Ελπίδα είναι η πλακόστρωση να γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με το ερώτημα να είναι αν θα έρθουν εγκαίρως τα υλικά λόγω της κακοκαιρίας που υποχρέωσε σε παύση εργασιών το εργοστάσιο της Τρίπολης από όπου έρχεται το κίτρινο πλακάκι. Θα ακολουθήσει παρέμβαση στο υπόλοιπο κομμάτι της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ξεκίνησε και πάλι το έργο της Πλατείας του Δάσους - Τι μάς είπε ο εργολάβος 3

Το Χαϊδάρι Σήμερα μίλησε με τον εργολάβο κ. Γιώργο Σκαρμέα, που βρισκόταν σήμερα στο συνεργείο. Το πρώτο που τον ρωτήσαμε, ήταν “πότε θα τελειώσει το έργο”. Μας απάντησε ότι θεωρεί ρεαλιστικό να γίνει αυτό πριν το Πάσχα (5 Μαΐου).

Του θέσαμε το ζήτημα των υλικών κατασκευής της νέας Πλατείας, που άφησε πολλούς συμπολίτες μη ικανοποιημένους. Τόνισε ότι το κοκκινωπό τσιμέντο είναι ένα εξαιρετικό δάπεδο Artevia Stone. Πρόκειται για υλικό ανθεκτικό και αντιολισθητικό, με ανακλαστικότητα και εκπεμψιμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας. Όσον αφορά το κίτρινο πλακάκι, που προκάλεσε αρκετή γκρίνια, μάς είπε ότι αυτή είναι η επιλογή της μελέτης, η οποία “δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα” και μάς έδειξε το σχέδιο που κρατούσε στα χέρια του. Σημείωσε πάντως πως πρόκειται για ένα επίσης καλό υλικό εργοστασίου της Τρίπολης, ενώ ο γκρι κυβόλιθος είναι πέτρα που έρχεται από τα Γιάννενα.

Μέχρι το τέλος Απριλίου, λοιπόν, είναι το χρονοδιάγραμμα. Πέρυσι τέτοιο καιρό τα ίδια περίπου γράφαμε για το πρώτο τμήμα της Πλατείας, αλλά το χρονοδιάγραμμα εργασιών κύλησε πολύ πιο αργά. Ας ελπίσουμε το φετινό να “πέσει μέσα”.

Ξεκίνησε και πάλι το έργο της Πλατείας του Δάσους - Τι μάς είπε ο εργολάβος 5

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Αίσχος!!! Μακάρι να μην ξήλωναν αυτά τα υπέροχα, αρχοντικά υλικά! Και ας λένε ότι θέλουν για αυτά που πρόκειται να βάλουν, τάχα μου είναι ποιοτικά, δεν μας πείθουν! Πρόκειται ξεκάθαρα για υποβάθμιση του αστικού ιστού!
    Έχουμε δει ένα σωρό σύγχρονα δημόσια έργα σε πολλές πόλεις ακόμα και πολύ μικρές, , με πραγματικά υπέροχα υλικά, πέτρες και μάρμαρα αλλά και κύβους -πλάκες όλα πάρα πολύ ωραία και εναρμονισμένα.
    Εδώ δεν υπάρχει καμία αισθητική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button