ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ξεκίνησε εντατικούς ψεκασμούς ο Δήμος στα βουνά των σκουπιδιών

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι αύριο Πέμπτη (29 Ιουνίου), αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Πάνου  Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων. Έτσι, εν αναμονή μεγάλου καύσωνα και με «βουνά» από σκουπίδια στους δρόμους των πόλεων, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ της χώρας.

Μόσχος Χουδελούδης: “Ξεκινήσαμε από σήμερα εντατικούς ψεκασμούς”

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Μόσχο Χουδελούδη, μας ανέφερε πως τα συνεργεία καθαρίζουν κανονικά όλες αυτές τις μέρες τα «ευαίσθητα» σημεία. Τέτοια είναι τα σχολεία, όπου γίνεται το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης παιδιών (CAMP), οι παιδικές χαρές, οι πλατείες, τα κέντρα ΑΜΕΑ και τα νοσοκομεία. Σημείωσε ότι εξ αιτίας της απεργίας παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα και κατά τη μεταφόρτωση στη χωματερή, που δεν δέχεται μεγάλες ποσότητες, καθώς υπάρχει και εκεί κατάληψη.

Από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν εντατικοί  ψεκασμοί πάνω από τους όγκους σκουπιδιών, που έχουν συσσωρευτεί γύρω από τους κάδους. Χρησιμοποιείται ειδικό φάρμακο για την καταπολέμηση των μικροβίων, αλλά και των δυσάρεστων οσμών. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Πρόσθεσε πως, όταν αποκομιστεί ένας όγκος σκουπιδιών, είναι απαραίτητη η ρίψη νερού από υδροφόρα, προκειμένου να καταπολεμηθεί η δυσοσμία.

Στις δύο φωτογραφίες αποτυπώνεται μια εξαιρετική πράξη ευθύνης από τη μεριά πολιτών. Στην Αστυθέα γυναίκες ασβέστωσαν γύρω από τους κάδους. Ζητούν από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά το ίδιο να κάνουν και οι πολίτες. (Από τη σελίδα fb της κ. Τόνιας Φώτη).

“Ακόμα αντέχει το Χαϊδάρι”

Θέσαμε στον αντιδήμαρχο μερικές ακόμη ερωτήσεις.

– Σε άλλες πόλεις, όπως στην Αθήνα, η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται κανονικά.

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Σε αυτή ανήκουν οι αορίστου χρόνου του Δήμου της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαϊδαρίου ανήκουν στο σωματείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  που συνεχίζει την απεργία.

– Θεωρείτε αποπνικτική η κατάσταση στο Χαϊδάρι;

Όχι ιδιαίτερα. Ακόμα αντέχουμε.

– Η δημόσια υγεία μπορεί να κινδυνεύσει;

Αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα, είναι επόμενο. Υπάρχει και η υψηλή θερμοκρασία που επιδεινώνει την κατάσταση.

– Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της πόλης μας, κρατούν τα σκουπίδια;

Ένα σπίτι μπορεί να τα κρατήσει για πέντε ή δέκα ημέρες. Ένα κατάστημα όμως μαζικής εστίασης πώς να το κάνει αυτό;

– Η απεργία των εργαζομένων θα λήξει αύριο;

Δεν το ξέρω. Πιστεύω όμως πως θα έχει αίσιο τέλος, γιατί γίνονται προσπάθειες για συμφωνία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button