ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ξεκινά η κατασκευή τοξοτών πεζογεφυρών σε Παλατάκι και Δάσος

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το σημαντικό έργο κατασκευής 6 πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου. Δύο από αυτές θα γίνουν στο Χαϊδάρι, επί της Λ. Αθηνών, και συγκεκριμένα στο Παλατάκι και στο ύψος της οδού Σατωβριάνδου, στο Δάσος.

Είναι έργο που έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εδώ και 4 χρόνια, με στόχο την ασφαλή κίνηση των πεζών σε μεγάλους οδικούς άξονες με πυκνή κυκλοφορία.

Στις 5 Οκτωβρίου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής μεταξύ του Υπουργείου και της αναδόχου εταιρείας “Στάθης Κοκκίνης”.  Το έργο έχει αρχικό κόστος 12.350.000 (ποσό με ΦΠΑ) και το ποσοστό έκπτωσης έφτασε το 52,50%.

Έχει διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Απριλίου 2019. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Οι πεζογέφυρες θα είναι χαλύβδινες και τοξωτές. Θα αποτελούνται από τον φορέα της γέφυρας, τα δύο ακρόβαθρα (δεν υπάρχουν μεσόβαθρα) και τις προσβάσεις των πεζών. Τα βάθρα και οι προσβάσεις τους κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σε κάθε βάθρο αντιστοιχεί από μία σκάλα και ένας ανελκυστήρας. Ο φέρων οργανισμός δεν θα έχει επίχρισμα. Στα δάπεδα του περιβάλλοντος χώρου και των γύρω πεζοδρομίων προβλέπεται τοποθέτηση πλακών με οδεύσεις τυφλών. Θα υπάρχει ειδικός φωτισμός ανάδειξης των γεφυρών.

Η πεζογέφυρα στο Παλατάκι θα έχει μήκος 57 μ. και θα αποτελείται από δύο παραβολικά τόξα κυκλικής διατομής εκατέρωθεν του καταστρώματος. Η γέφυρα στο Δάσος θα έχει μήκος 43,50 μ και θα αποτελείται από μονό τόξο, με την πλάκα καταστρώματος να κατασκευάζεται από τη μία πλευρά του φορέα, που θα έχει ασύμμετρη διατομή μορφής L.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. http://www.kathimerini.gr/921061/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/500-ekat-gia-ypogeiopoihseis-dromwn-sthn-attikh
    500 εκατ. για υπογειοποιήσεις δρόμων στην Αττική
    Κόμβος Σκαραμαγκά

    Αλλη μία σημαντική παρέμβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του τριπλού κόμβου Σκαραμαγκά και την ολοκλήρωση της Περιφερειακής Αιγάλεω, με τη σύνδεσή της με την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Πρόκειται για έργο αξίας 45 εκατ. ευρώ, με τη δημοπράτησή του να αναμένεται επίσης προς το τέλος του έτους, ή τις αρχές του 2018. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου των κατασκευών, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα για την Αττική και ειδικά για την κίνηση της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου προς τον Πειραιά και τη λεωφόρο Αθηνών, καθώς θα αποσυμφορήσει από την κίνηση που καταγράφεται σήμερα στη λ. Σχιστού και στη λ. Αθηνών την περιοχή του Σκαραμαγκά.
    ΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ -ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΚΟΜΒΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ -ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ -αυτό αλλωστε ηταν και αίτημα της σημερινης δημοτικης αρχης όταν ηταν αντιπολίτευση-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button