ΔΗΜΟΤΙΚΑ

“Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης”

“Έγκλημα” χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου την άρνηση της Διοίκησης Ντηνιακού να χορηγήσει τα προβλεπόμενα από τον Νόμο Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και να καλύψει οικονομικά τις Ιατρικές Εξετάσεις του εργατοτεχνικού προσωπικού, που είναι υποχρεωτικά από τον νόμο.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι “ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης μας”.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αντί να παραδειγματιστούμε από την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων που συγκλόνισε την Ελληνική κοινωνία και τους 65 νεκρούς Συναδέλφους που έχει θρηνήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση Ντηνιακού εντέχνως επιδιώκει την απαξίωση, την αποστελέχωση, το ξεπούλημα και την αποδόμηση του Δήμου Χαϊδαρίου.

Θετικές Δικαστικές Αποφάσεις για την μονιμοποίηση Εργαζομένων εφεσιβάλλονται από την Διοίκηση Ντηνιακού, ενώ όλη η Αντιπολίτευση είναι σύμφωνη με την μονιμοποίησή τους. Εργαζόμενοι με μεγάλη εμπειρία, προϋπηρεσία αλλά κυρίως σημαντική προσφορά στην κοινωνία ζητούν το αυτονόητο δηλαδή την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες έτσι ώστε να διατηρήσουν τις Θέσεις Εργασίας τους και να μονιμοποιηθούν. Απέναντι τους όμως βρίσκουν την Διοίκηση Ντηνιακού και ενώ η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγείται θετικά ο Δήμαρχος τα ανατρέπει όλα στο Δικαστήριο αγνοώντας τις αποφάσεις του ανώτερου Συλλογικού Οργάνου του Δήμου μας. Δημοτικές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των Εργαζομένων και των Δημοτών. Παιδικές Χαρές χωρίς πιστοποίηση θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά μας και τους αρμόδιους Συνάδελφους. Έλλειψη αυτοκινήτων με αποτέλεσμα την κακή και υπερβολική  χρήση των υπαρχόντων καταπονώντας τα σε μεγάλο βαθμό προκαλώντας τους συνεχόμενες φθορές.

Το σημαντικότερο όλων όμως, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης μας είναι η άρνηση της Διοίκησης Ντηνιακού να μας χορηγήσει τα προβλεπόμενα από τον Νόμο τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και να καλύψει οικονομικά τις Ιατρικές Εξετάσεις του Εργατοτεχνικού Προσωπικού του Δήμου μας. Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει γίνει μελέτη και διαγωνισμός για τα ΜΑΠ και για τις Ιατρικές Εξετάσεις  του έτους 2022, αλλά να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετσοκόψουν ή να καθυστερήσουν την μελέτη και τον διαγωνισμό του έτους 2023 ενώ γνωρίζουν οι πάντες ότι αυτές οι δαπάνες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ. (Φανταστείτε τι θα έπρατταν αν δεν ήταν Υποχρεωτικές αυτές οι δαπάνες!!!)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα συνηγορήσει σε αυτό το “έγκλημα” αλλά θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που του παρέχει ο Νόμος και θα πραγματοποιήσει σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Την Συμμόρφωση της Διοίκησης Ντηνιακού στις αποφάσεις του Ανώτερου Συλλογικού Οργάνου του Δήμου μας δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Την ενίσχυση των Κωδικών Αριθμών Εξόδων (ΚΑΕ) του Προϋπολογισμού για τα ΜΑΠ, για τις Ιατρικές Εξετάσεις του Εργατοτεχνικού Προσωπικού και για τα φαρμακεία όλων των Διευθύνσεων του Δήμου μας αρχικά.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΤΡΕΝΟ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΤΡΕΝΟ ΕΜΕΙΣ!!!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button