ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από το δρόμο “ο Μανώλης της Καραϊσκάκη”

Έστω μετά από πολλούς μήνες δόθηκε λύση στο πρόβλημα της στέγασης του ανθρώπου που κοιμόταν στη συμβολή Καραϊσκάκη και Κερασούντος, στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για τους υπόλοιπους άστεγους της πόλης.

Χρειάστηκαν οι διαμαρτυρίες των περιοίκων, οι παρεμβάσεις της “Αρχής Διαλόγου”, τα δημοσιεύματά μας και μια απρόοπτη διαμαρτυρία από ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής, τον Δημήτρη Τσατσαμπά, ώστε να βρεθεί οίκημα για τον Μανώλη. Πρόκειται για ένα από τα κοντέινερ που χρησιμοποιήθηκαν από σεισμόπληκτους μετά το μεγάλο σεισμό του 1999. Η μεταφορά και η εγκατάσταση του Μανώλη, έγινε με τη θέλησή του. 

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» ρώτησε τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Φώτη Θεοδωρακόπουλο, τι θα κάνει ο Δήμος με τους υπόλοιπους αστέγους, που υπολογίζονται πια σε περισσότερα από 25 άτομα: «Δεν υπάρχουν λύσεις τόσο εύκολες και στον Δήμο μας δεν έχουμε τις ανάλογες δομές», μας είπε.

Του αναφέραμε πως στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού, περιλαμβάνεται και η εξασφάλιση στέγης από τον οικείο Δήμο για όλους όσους ζουν στο δρόμο. «Δεν επιβάλει να βρει οπωσδήποτε κατάλυμα, αλλά μόνο αν υπάρχει η δυνατότητα. Αν δεν μπορεί να την εξασφαλίσει στον άστεγο, απλά να κοιτάξει την περίπτωσή του. Δεν ξέρω αν έχουν τη δυνατότητα στέγασης παρά μόνο 2-3, ανάμεσα στους 100 Δήμους», μας απάντησε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Όπως φαίνεται, εγκαταλείπεται η ιδέα που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας για την μεταφορά τους σε ξενοδοχείο, για όσο διάστημα θα διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Ενδεχομένως να μην υπήρξε και ποτέ και να είναι δική μας εσφαλμένη πληροφόρηση.  

Για κάποιους από αυτούς έχουν αναπτυχθεί τοπικές προσπάθειες Χαϊδαριωτών, που τους υποστηρίζουν καθημερινά. 

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, σχετικά με τη μεταφορά του αστέγου, αναφέρει:

“Επιλύθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου το πρόβλημα που υπήρχε με άστεγο στην οδό Στρ. Καραϊσκάκη. Ο άστεγος είχε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα αρνηθεί την μεταφορά του σε δομή φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων, όπως κανονικά προβλέπεται. Όπως είναι γνωστό, το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την απομάκρυνση αστέγων χωρίς την συμφωνία τους και το νομικό αυτό κενό δεν έχει επιλυθεί ούτε στις σημερινές συνθήκες της μεγάλης υγειονομικής κρίσης. Η Κοινωνική Υπηρεσία βρήκε εναλλακτική λύση για την προσωρινή στέγαση του αστέγου, πραγματοποίησε από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας την αναγκαία προεργασία και από την Παρασκευή 3 Απριλίου ο άστεγος έχει ήδη μεταφερθεί.” 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button