ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βίντεο: Το αποκριάτικο γλέντι άναψε μαζί με τη Τζαμάλα

Ένα παλιό γιαννιώτικο αποκριάτικο έθιμο, τη Τζαμάλα, αναβίωσαν ο Σύλλογος Ηπειρωτών και ο Δήμος Χαϊδαρίου Εκδήλωση με το Μουσικό σχήμα Λαλητάδες,την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου.

Τζαμάλα είναι ο ιδιότυπος συνοικιακός εορτασμός της αποκριάς που αναβιώνει κάθε χρόνο στα Γιάννενα. Στην πλατεία της κάθε συνοικίας μέσα σε έναν κύκλο από άμμο, τοποθετούνται κούτσουρα και μικροί κορμοί δέντρων και ανάβεται φωτιά που καίει μέχρι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Γύρω από τις τζαμάλες, σύμφωνα με το έθιμο, στήνεται ένα μεγάλο ολονύκτιο γλέντι με χορό, κρασί και ζεστή φασολάδα. Οι μεταμφιεσμένοι χορεύουν γύρω τους, σε διπλές και τριπλές σειρές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι συνοικίες έτσι συναγωνίζονται για το ποια γειτονιά θα κάνει την καλύτερη αποκριάτικη γιορτή.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Δημήτρης Σούκης αναφέρθηκε στο ιστορικό του εθίμου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο ειδικός γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Δονάτος Γκέλιας.

Βίντεο: Το αποκριάτικο γλέντι άναψε μαζί με τη Τζαμάλα 3

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος συνεχάρη τον Σύλλογο Ηπειρωτών για την εκδήλωση αλλά και για το ότι κρατά ζωντανή την παράδοση. Όπως είπε, πάντα ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για αυτό και έχει αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα.

Η κάμερα από τα #alexiouvideos ήταν εκεί
και μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς!

Στην συνέχεια άναψε η Τζαμάλα γύρω από την οποία στήθηκε γλέντι με χορό, τσίπουρο, κρασί και ζεστή φασολάδα και το οποίο κράτησε για ώρες, με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν στιγμές χαράς και διασκέδασης.

Βίντεο: Το αποκριάτικο γλέντι άναψε μαζί με τη Τζαμάλα 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button