ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βίντεο: Σπήλαιο Πανός στο Χαϊδάρι – Ένας αρχαίος τόπος λατρείας, σε τοπίο εκπληκτικό

Η σήμανση του μονοπατιού από τους Φίλους της Φύσης, καθώς και η ανάδειξη σε ειδική ιστοσελίδα (βλέπε ΕΔΩ) έχει βοηθήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα στο Σπήλαιο του Πανός, στο Όρος Αιγάλεω, πάνω από τη Μονή Δαφνίου.

Ο Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος των Φίλων της Φύσης, σημειώνει: Χαιρόμαστε που η σηματοδότηση που κάναμε του Σπηλαίου του Πανός στο Δαφνί αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη. Δεκάδες άγνωστοι άνθρωποι το επισκέπτονται… Δείτε ένα εξαιρετικό βίντεο από αγνώστους.

Το Σπήλαιο Πανός, που βρίσκεται στο όρος Αιγάλεω χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.χ. και συνιστά έναν από τους φυσικούς τόπους λατρείας του τραγοπόδαρου Θεού Πάνα. Η ψυχοφυσική κατάσταση των ανθρώπων, η οποία χαρακτηρίζεται με τη λέξη “πανικός”, έχει προέλευση το όνομα του Θεού Πάνα. Το Σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1890 από τον Δημήτριο Καμπούρογλου, κατά την διάρκεια της έρευνας που έκανε για την αρχαία Ιερά Οδό. Η ανασκαφή όμως έγινε το 1932 από τον αρχαιολόγο Ιωάννη Τραυλό. Στο χώρο του Σπηλαίου έχουν βρεθεί τμήματα αγγείων και πήλινων ειδωλίων. Το σχήμα του σπηλαίου ομοιάζει με χωνί, ενώ το ολικό βάθος του είναι μόλις 11,55 μετρά. Η θέα της Δυτικής Αθήνας, για όσους το προσεγγίσουν, είναι μοναδικά ιδιαίτερη.

Δύο σχόλια στο yutube σχετικά με το βίντεο:

– Εξαιρετικό βίντεο, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο μέρος. Η τοποθεσία είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Το τοπίο είναι εκπληκτικό. Συγχαρητήρια για το υπέροχο αποτέλεσμα.

– Amazing views of the cave and the surrounding area. It looks like a wonderful place to explore. Thanks for sharing with us.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button