ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Video της δραματικής διάσωσης στη Λ. Αθηνών. Μιλούν στο “Χαϊδάρι Σήμερα” οι πρωταγωνιστές

Χαϊδάρι Σήμερα "Ρελάνς" της Περιφέρειας στον Δήμο Χαϊδαρίου: υπάρχει χρηματοδότηση, φέρτε μας μελέτες!

“‘Εκλαιγα και έτρεμα από τον φόβο μου. Το νερό κυλούσε ορμητικά γύρω μου και απειλούσε να ρίξει το περίπτερο. Ευτυχώς ήρθε από το απέναντι μαγαζί ένα παιδί και με τη βοήθεια της νταλίκας με έσωσε.” Αυτό μάς είπε η 23χρονη Έφη Σκαπινάκη, που έζησε τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της στην πλημμύρα της περασμένης Πέμπτης, αποκλεισμένη στο περίπτερο μπροστά από το Δημαρχείο, την ώρα που η Λ. Αθηνών είχε μετατραπεί σε άγριο ποτάμι. Βρέθηκε σε άμεσο κίνδυνο από μανιασμένα λασπόνερα που ξεπερνούσαν σε ύψος το μισό μέτρο.

Video της δραματικής διάσωσης στη Λ. Αθηνών. Μιλούν στο "Χαϊδάρι Σήμερα" οι πρωταγωνιστές 2
Έφη Σκαπινάκη

Οι φωτογραφίες από τη διάσωσης της νεαρής κοπέλας που δημοσιεύσαμε, έκαναν το γύρο του διαδικτύου και τις είδαν χιλιάδες άνθρωποι. Θελήσαμε να μιλήσουμε με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής, που είχε, ευτυχώς, καλή κατάληξη.

Βρήκαμε την Έφη σήμερα το πρωί στο περίπτερο. “Φοβήθηκα πως η πόρτα θα διαλυθεί κάτω από την πίεση του νερού και θα ορμήσει μέσα. Το αίμα μου πάγωνε ο φοβερός θόρυβος…”, μάς είπε.

Στο μεταξύ, από την απέναντι πλευρά της Λ. Αθηνών παρακολουθούσαν την αγωνία της πολλοί άνθρωποι, αλλά ήταν εξαιρετικά παράτολμο να αψηφήσει κανένας την φοβερή δύναμη του χειμάρρου. Τελικά ένας εργαζόμενος από το “Βρώμικο” πήρε την πρωτοβουλία να πλησιάσει και να τη σώσει.

Πρόκειται για τον επίσης νεαρής ηλικίας Σίμο Σεβαστιανό, από τη Νίκαια. “Εκείνη την ώρα είδαμε μια νταλίκα να στρίβει στη λεωφόρο και τον ρωτήσαμε αν μπορεί να πλησιάσει το περίπτερο γιατί κινδυνεύει μια κοπέλα. Μάς είπε ναι, ανέβηκα πάνω, έφτασα κοντά και πήραμε το κορίτσι”.

Video της δραματικής διάσωσης στη Λ. Αθηνών. Μιλούν στο "Χαϊδάρι Σήμερα" οι πρωταγωνιστές 4
Ο Σίμος παρακολουθεί το περίπτερο και ψάχνει τρόπο να πλησιάσει. 

Ο λιγομίλητος Σίμος δεν θέλησε να μας πει περισσότερα. Αισθάνεται ότι έκανε απλά αυτό που έπρεπε, τη στιγμή που είδε ότι κάποιος είχε ανάγκη τη βοήθειά του.

Δείτε το video που τράβηξε κάποιος από το “Βρώμικο”, τη στιγμή της διάσωσης.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button