ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βαρκάδα στον Κόλπο της Ελευσίνας – Σκαραμαγκά

Το Χαϊδάρι είναι παραθαλάσσιος Δήμος  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «βαρκάδα» που διοργάνωσε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου η δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση» Χαϊδαρίου στον Κόλπο της Ελευσίνας. Η «βαρκάδα» με το επιβατικό πλοίο MV THERMAIKOS I, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδηλώσεων για την προβολή της πρότασης των «Πολιτών σε Δράση» «Αναπτυξιακή Πρόταση Χαϊδαρίου – Μονοπάτια Πολιτισμού – Σκαραμαγκάς», που αφορά την ανάδειξη των ιστορικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών του Χαϊδαρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας – Αττικής.  

Με τη «βαρκάδα» οι καλεσμένοι των Πολιτών σε Δράση είδαν από το κατάστρωμα του σκάφους MV THERMAIKOS I τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), το «ναυάγιο», το εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, το λόφο του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας, την παραλιακή οδό της Ελευσίνας με τα εργοστάσια της Ελαιουργικής και του ΚΡΟΝΟΥ, τη Χαλυβουργική, τη Λίμνη Κουμουνδούρου, τους ορεινούς όγκους Αιγάλεω – Ποικίλο, τη Σαλαμίνα (Μπατσί) κ.ά. Με μικρή ταχύτητα το σκάφος πλησίασε την Ακτή Σκαραμαγκά, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους διοργανωτές να δουν από πού ξεκίνησε η ναυπηγοεπισκευαστική εγκατάσταση το 1956 και το πώς επεκτάθηκε σταδιακά μέχρι το 1977. Κυρίως προς τα δυτικά, μπαζώνοντας τη θάλασσα και καταστρέφοντας την ακτή.  

Η πρωτότυπη, όμορφη, ψυχαγωγική, ενημερωτική «βαρκάδα», που είχε διάρκεια δύο περίπου ώρες, έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιαστεί η πρόταση των «Πολιτών σε Δράση» για την αξιοποίηση αρχικά της υπάρχουσας μικρής ακτής Σκαραμαγκά και τη διεκδίκηση των 100+120 μπαζωμένων στρεμμάτων του ναυπηγείου για κοινωνικές ψυχαγωγικές και περιβαλλοντικές χρήσεις.  

Την παρουσίαση της πρότασης των Πολιτών σε Δράση «Αναπτυξιακή Πρόταση Χαϊδαρίου – Μονοπάτια Πολιτισμού – Σκαραμαγκάς» έκανε η Μαρία Μπολτά και την ξενάγηση για την περιοχή και τον Κόλπο της Ελευσίνας ο Κώστας Φωτεινάκης.

Σημείωση: Παρόμοια «βαρκάδα» στην οποία συμμετείχαν στελέχη των «Πολιτών σε Δράση» είχε πραγματοποιηθεί το 1998 από την «Οικολογική Κίνηση Ελευσίνας» και το 2009 από το «Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων και Ενεργών Πολιτών».  

Πηγή: Εδώ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button