ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαγγέλης Ντηνιακός: “Διαχρονική προχειρότητα από τη Διοίκηση- Πρόθυμοι να βοηθήσουμε έστω και τώρα”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία φλέγοντα και επίκαιρα ζητήματα για το Χαϊδάρι έφερε στο προσκήνιο, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 11/12/2017, ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αφορά τις δύο πεζογέφυρες που θα κατασκευαστούν στην περιοχή. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε υπέρ του συγκεκριμένου έργου που έχει να κάνει με την ασφάλεια των δημοτών, εξηγώντας ότι έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Εξέφρασε όμως ταυτόχρονα τον προβληματισμό, που είχε εκφραστεί και παλιότερα από την παράταξη του, σε σχέση με την τελική μορφή αυτού του έργου.

Θύμισε, ότι πριν από 1,5 χρόνο η παράταξη πρότεινε, πριν ψηφιστεί το συγκεκριμένο έργο να παρουσιαστούν οι μελέτες ώστε να έχει το Δημοτικό Συμβούλιο και κάποιοι φορείς μια πληρέστερη εικόνα. Αυτό όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Το έργο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/9/2016, ενώ το θέμα της χωροθέτησης είχε οριστικοποιηθεί από τις 30/7/15 , ημερομηνία μέχρι την οποία η Δημοτική Αρχή Σελέκου ήδη ένα χρόνο στην διοίκηση του Δήμου και θα μπορούσε να είχε υποβάλει τις όποιες αντιρρήσεις και παρατηρήσεις της. Το Συμβούλιο ουσιαστικά κλήθηκε προ τετελεσμένου να ψηφίσει την κατασκευή του έργου.

Ο επικεφαλής της παράταξης εξήγησε, στη συνέχεια, ότι παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν σχετικά με τη χωροθέτηση, από ανθρώπους που έχουν τη δική τους ιστορία στο Χαϊδάρι, πιθανόν να μην μπορεί πλέον να τεθεί πια τέτοιο θέμα.

Εξέφρασε, ωστόσο, την επιθυμία, η παράταξη να βοηθήσει στην αισθητική και λειτουργική εικόνα του έργου ακόμα και στο ύστατο στάδιο, όσον αφορά τον τρόπο υλοποίησης και τη μορφή που θα αποκτήσουν οι γέφυρες. “Αν, όντως ο Δήμος έχει κάποια δυνατότητα παρέμβασης έστω και τώρα, καλό είναι εμείς και κάποιοι φορείς της πόλης να συνδράμουμε”, κατέληξε.

Βαγγέλης Ντηνιακός: “Διαχρονική προχειρότητα από τη Διοίκηση- Πρόθυμοι να βοηθήσουμε έστω και τώρα” 2ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ έχει να κάνει με την απομάκρυνση του Σώματος Δίωξης Ναρκωτικών από τον Δήμο Αιγάλεω και τη μεταφορά του στα Άνω Λιόσια. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός εξέφρασε την αντίθεση του στη συγκεκριμένη απόφαση, εξηγώντας ότι η μεταφορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας έρχεται να προστεθεί στην απομάκρυνση άλλων υπηρεσιών από τη Δυτική Αθήνα, όπως η προ λίγων μηνών απομάκρυνση της Τροχαίας από το Χαϊδάρι και να απογυμνώσει εντελώς την περιοχή, αφήνοντας την χωρίς επαρκή αστυνομική δύναμη. Στην επιχειρηματολογία του προσέθεσε και τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί, όντες εκτεθειμένοι σε κέντρα εμπορίας, ρωτώντας τη διοίκηση τι είναι διατεθειμένη να κάνει για το συγκεκριμένο θέμα.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ το οποίο τέθηκε προς τη Δημοτική Αρχή, ήρθε σε συνέχεια του ερωτήματος που τέθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και τα εορταστικά δρώμενα  της πόλης και κατ’ επέκταση την “κίνηση” της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο. Στην τοποθέτησή του, ο Βαγγέλης Ντηνιακός υπογράμμισε τα παράπονα που δέχτηκε ο ίδιος από καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια πρόσφατης περιοδείας του ίδιου και μελών της παράταξής του σε καταστήματα επί της Αγωνιστών Στρατοπέδου, σχετικά με τον φτωχό και αποσπασματικό στολισμό, την έλλειψη οποιουδήποτε δρώμενου και τις επιπτώσεις αυτού στην τοπική αγορά. Ο ίδιος πρότεινε την οργάνωση δράσεων σε δρόμους και εμπορικές γειτονιές, ώστε να δημιουργείται κίνητρο στους δημότες να τις επισκέπτονται και έτσι, τα έστω λίγα χρήματα που διαθέτουν οι δημότες την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε να μην καταλήγουν σε εμπορικές γειτονιές άλλων Δήμων.

Ο κ. Σελέκος, απαντώντας στο θέμα των πεζογεφυρών, ισχυρίστηκε πως είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή από άποψη κατασκευής. Όσον αφορά τη χωροθέτηση, παραδέχτηκε πως και η Δημοτική Αρχή είχε ενστάσεις και διαφωνίες, που όμως δεν λήφθηκαν υπόψιν, καθώς πρόκειται για έργο της Περιφέρειας.

Να σημειωθεί εδώ ότι την κατασκευή και τη χωροθέτηση του έργου έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη μόνο για τη λειτουργία και την συντήρηση του. Οποιαδήποτε ένσταση, όπως προαναφέρθηκε, ενδεχομένως να είχε γίνει δεκτή, αν γινόταν έγκαιρα, το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα όπου γίνονταν οι μελέτες.

Ο Δήμαρχος, έκανε, επίσης, λόγο για συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στη Διοίκηση και στον ανάδοχο του έργου για μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια κατασκευής της πεζογέφυρας αλλά και για την αποκατάσταση των χώρων κατασκευής. Υπάρχει δέσμευση, τόνισε, για αποκατάσταση και ανάπλαση στο “Τρίγωνο” και στο Παλατάκι, αλλά και ανάπλαση του γηπέδου και της ευρύτερης περιοχής στο Δάσος.

Για το δεύτερο θέμα, ο κ. Σελέκος απέφυγε να τοποθετηθεί άμεσα. Ο ίδιος πρότεινε να συζητηθεί το θέμα εφ’όλης της ύλης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ τόνισε ότι “πρέπει να σκεφτούμε αν με τα θέματα που υπάρχουν στο Μενίδι, δεν συμφωνούμε με μια μεταφορά στη συγκεκριμένη περιοχή”, αφήνοντας ενδεχομένως περιθώρια αμφιβολίας για τη στάση που πρόκειται να κρατήσει η Διοίκηση.

Όσον αφορά τον στολισμό, διαφώνησε στο ότι υπάρχει συγκεντρωτισμός στις δράσεις στην πλατεία του Δημαρχείου και υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να στολίσει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές. Αμέσως μετά υποστήριξε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στη Αγωνιστών Στρατοπέδου κάποια εγκατάσταση, γι αυτό και θα μπουν όλες οι εγκαταστάσεις στην Πλατεία Δημαρχείου που “πληρεί όλες τις προδιαγραφές”. Ταυτόχρονα, εξέφρασε για ακόμα μια φορά την άποψη ότι “τα λαμπιόνα και οι Λευκές νύχτες δεν θα φέρουν τον κόσμο στα μαγαζιά”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button