ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Βανδαλισμοί στο Δαφνί – Επικίνδυνη παιδική χαρά

Ο Σύλλογος των κατοίκων του Δαφνιού καταγγέλλει την καταστροφή της παιδικής χαράς της συνοικίας, ζητάει την αποκατάστασή της, καθώς και λήψη μέτρων φύλαξης (περίφραξη, φωτισμός, ωράριο λειτουργίας, κλείδωμα, τακτικούς ελέγχους), ώστε να μην ξανασυμβεί. Αυτή τη στιγμή ο χώρος εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά.

Ο κ. Βασίλης Τσίτσος, μέλος του Συλλόγου που επικοινώνησε μαζί μας μας, λέει ότι γενικότερα, εκτός από την ίδια την παιδική χαρά, όλος ο περιβάλλων χώρος είναι εγκαταλελειμμένος με σπασμένα παγκάκια κτλ. και έχει γίνει απέραντος σκουπιδότοπος.

Στις 23 Μαϊου ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου “Ο Δαφναίος Απόλλων” έστειλε στον δήμαρχο Χαϊδαρίου την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Για μια ακόμα φορά η κεντρική παιδική χαρά του Δαφνίου γίνεται “στόχος” μιας μερίδας “ανθρώπων” που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Συγκεκριμένα, οι βανδαλιστές διέλυσαν και αποξήλωσαν το δάπεδο της τσουλήθρας, καταστρέφοντάς την ολοκληρωτικά και έχουν προκαλέσει φθορές μικρότερου βαθμού σε άλλα παιδικά όργανα (κούνιες), αλλά και στην περίφραξη.

Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς τόσο της εν λόγω παιδικής χαράς όσο και άλλων χώρων της περιοχής μας και εν γένει του Δήμου μας. Ως Δ.Σ., σε κάθε ευκαιρία παροτρείνουμε  τους κατοίκους του Δαφνίου να συµβάλουν στην περιφρούρηση της δημοτικής περιουσίας, ενημερώνοντας τον Δήμο και τις Αρμόδιες Αρχές για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες που φανερώνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη παιδική χαρά και σας γνωρίζουμε πως την τελευταία τριετία έγιναν επισκευές φθορών αυτής με έξοδα του συλλόγου μας. 

Αναγνωρίζουμε για άλλη μία φορά το μέγιστο των προσπαθειών που καταβάλλεται από μέρους σας για την προστασία της δημοτικής περιουσίας και την αποκατάσταση των φθορών και καταστροφών στις παιδικές χαρές του Δήμου μας, αιτούμαστε την άμεση επισκευή των φθορών της παιδικής χαράς Δαφνίου και την λήψη κατάλληλων μέτρων φύλαξης αυτής (περίφραξη, φωτισμός, ωράριο λειτουργίας, σαφείς οδηγίες για κλείδωμα των χώρων όταν δεν είναι σε λειτουργία και η διενέργεια τακτικών ελέγχων). Μέχρι ολοκλήρωσης των επισκευών, παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών και τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας των παιδιών από ενδεχόμενο τραυματισμό τους.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά αποτελεί τη μοναδική διέξοδο παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά της περιοχής μας και τους γονείς τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν που δεν αντιλαμβάνεται πως ο χώρος προορίζεται για μικρά παιδιά και αγνοεί πως το κόστος φθορών το επωμίζονται οι πολίτες, άρα και ο ίδιος, να τους στερεί αυτό το δικαίωμα.

Υπογράφουν ο πρόεδρος Ιωάννης Μεϊμέτης και ο γ. γραμματέας Ιωάννης Χανιωτάκης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button