εργολάβος του ΑΣΔΑ έριξε σκουπίδια

Γλυκός Σεπτέμβρης, βολτούλα στο Ποικίλο, τα χρώματα γίνονται πιο απαλά όσο πέφτει ο ήλιος. Δυο πέρδικες φεύγουν στο πλάι του δρόμου, ποδηλάτες και δρομείς πασχίζουν στην ανηφόρα. Γαλήνη, που λέει και ο ποιητής. Και… -ω του θαύματος- αντιλαμβάνεσαι ότι κινείσαι ανάμεσα σε σακούλες σκουπιδιών, αναγκάζεσαι να κάνεις σλάλομ στην κατηφόρα για να τις αποφύγεις!

Τι στο διάβολο, αναρωτιέσαι… Μήπως βρέθηκα κατά λάθος στη Φυλή; Όλος ο δασικός δρόμος είναι σπαρμένος πλαστικά και μπάζα.

Το σκουπιδομυστήριο βρήκε την απάντησή του από έναν δρομέα που συνάντησα πιο κάτω και τον ρώτησα μήπως ξέρει τι έχει συμβεί. “Α, μου είπε, πριν δύο καλοκαίρια ο ΑΣΔΑ έστρωσε τους δασικούς δρόμους γιατί είχαν γίνει αδιάβατοι από τις βροχές. Εδώ, ανάμεσα Δάσος – Δαφνί, ο εργολάβος του ΑΣΔΑ έριξε σκουπίδια. Πού τα βρήκε ο αθεόφοβος; Πάλι καλά, γιατί υπάρχουν και απόπατοι για καθάρισμα…”.

Όσο λοιπόν οι βροχές σκάβουν το δρόμο, τόσες “ομορφιές” βγαίνουν στην επιφάνεια. Να δούμε τι θα μάς φέρει ο ΑΣΔΑ στο επόμενο στρώσιμο. Τελικά, σ’ αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ.

Ο ήλιος έδυσε μελαγχολικά, μαζί με την διάθεσή μου να ξαναπερπατήσω στο βουνό.

Μ.Χ.

εργολάβος του ΑΣΔΑ έριξε σκουπίδια