ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Β. Ντηνιακός: “Βίτσα υπόγραψε τώρα προσύμφωνο για την ακτή Σκαραμαγκά”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βαγγέλης Ντηνιακός: “Υπεύθυνες πρωτοβουλίες κόντρα στην απραξία της Δημοτικής Αρχής”

Μερικά πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν την πόλη μας, έφερε στο προσκήνιο ο Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29/1.

Για την παραχώρηση 66 στρεμμάτων από το Στρατόπεδο

Το πρώτο από αυτά είναι το ζήτημα της παραχώρησης των 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου στον Δήμο Χαϊδαρίου για κοινόχρηστες χρήσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε προηγηθεί συνάντηση, σύσσωμης της Δημοτικής ομάδας Χαϊδάρι Ξανά, στο Υπουργείο Άμυνας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Βίτσα.

Όπως τόνισε στο Δημοτικό συμβούλιο ο Βαγγέλης Ντηνιακός, ο υπουργός δεν ήταν ενήμερος για το θέμα, παρότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει εγκριθεί προ δεκαετίας τόσο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε σχεδιάγραμμα για το που βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, γεγονός που αποδεικνύει την άγνοια και αδράνεια της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος, υποστήριξε πως πρόκειται για ένα παλιό θέμα το οποίο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να επιλύσει. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι ήταν ένα από τα θέματα που και ο ίδιος συζήτησε στη συνάντησή του με τον κ. Βίτσα στις 3 Ιανουαρίου. Ωστόσο τα παραπάνω γεγονότα τον διαψεύδουν, ενώ ακόμα και στο σχετικό δελτίο τύπου που εξεδόθη για το περιεχόμενο της συνάντησης δεν γίνεται καμιά αναφορά.

Χαρακτηριστικό του πόσο “ξεχασμένο” είναι το συγκεκριμένο θέμα είναι το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι “παράλληλα με την οδό Μπουμπουλίνας και μέχρι την έκταση του Πάρκου Νεολαίας και του Αθλητικού Κέντρου, πρόσφατα παραχωρήθηκε έκταση 66,7 στρεμμάτων”, χωρίς όμως η έκταση να έχει παραχωρηθεί και χωρίς να έχει αποδοθεί στο δήμο. 

Για τα 220 στρέμματα της παράκτιας έκτασης στο Σκαραμαγκά

Για την παράκτια έκταση της ακτής Σκαραμαγκα ο Β.Ν. παρέδωσε στον Υπουργό σχέδιο ανάπλασής της, που έχουν επεξεργαστεί επιστημονικά στελέχη της παράταξης, ενώ του επεσήμανε ότι από τις ανέξοδες συζητήσεις περί διεκδίκησης θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες νομικής κατοχύρωσης της έκτασης για το Δήμο, προτείνοντάς του μάλιστα τη συγκεκριμένη νομική φόρμουλα του συμβολαιογραφικού προσυμφώνου. Ο Υπουργός, νομικός και ο ίδιος, φάνηκε να υιοθετεί την πρόταση αυτή.

Για τα προβλήματα στο Κολυμβητήριο

Ο επικεφαλής της παράταξης έθεσε επίσης ερώτηση στη Δημοτική Αρχή σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κολυμβητήριο το οποίο υπολειτουργεί, με περιορισμένες διαδρομές ή ακατάλληλες θερμοκρασίες, ενώ παρέμεινε και κλειστό για δύο μέρες. Τόνισε ότι τα παραπάνω προβλήματα απομακρύνουν πολλούς δημότες από το κολυμβητήριο και ταλαιπωρούν αθλητές των συλλόγων που κάνουν μέχρι και πρωταθλητισμό.

Απαντώντας η Διοίκηση, παρ’ ότι είναι ήδη τρία χρόνια υπεύθυνη, απέδωσε τα προβλήματα στην παλαιότητα των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ έκανε λόγο μόνο για έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν, αφού “το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί συνολικά χωρίς κυβερνητικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων”.

Για τις ενεργειακές κοινότητες. «Ναι και Όχι»

Την αντίφαση στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής τόνισε ο Βασίλης Καρατζαφέρης, φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου μαζί με τον Δήμο Πετρούπολης -Δημοτικές αρχές που πρόσκεινται και οι δύο κομματικά στο ΚΚΕ-, στην οποία αναφέρεται η διαφωνία τους με τις ενεργειακές κοινότητες που σχεδιάζονται στη Δυτική Αθήνα, και με τις οποίες όμως είχαν αρχικά συμφωνήσει, όπως φαίνεται από την σχετική ανακοίνωση του Αντιπεφιερειάρχη Δυτικής Αθήνας, με τον οποίο είχαν συναντηθεί.

Απαντώντας ο Δήμαρχος διαφοροποιήθηκε ξανά, λέγοντας ότι δεν διαφωνεί με τις ενεργειακές κοινότητες, αλλά με αυτά που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε. Όπως εξήγησε, ζήτησε να υπάρχει δημόσιος φορέας διαχείρισης ρεύματος και το ρεύμα να χρησιμοποιείται σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ή σε κοινωφελή ιδρύματα, ενώ ο νόμος προβλέπει να μπουν στη διαχείριση επιχειρηματίες και μεγάλοι όμιλοι. Ωστόσο δήλωσε ότι εφόσον δημιουργηθούν οι “αντιλαϊκές επιλογές στον τομέα της ενέργειας”, όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τις ενεργειακές κοινότητες στην προηγούμενη ανακοίνωση, ο Δήμος θα διεκδικήσει και θα τις εκμεταλλευτεί όσο μπορέσει!

Για τις Πεζογέφυρες και την χωροθέτησή τους

Με αντιφάσεις και ανακρίβειες επίσης απάντησε η Δημοτική Αρχή και στο ερώτημα του Δημήτρη Τσατσαμπά σχετικά με το αν ποτέ η Διοίκηση έχει προσπαθήσει επίσημα, από το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε μέχρι και σήμερα, με έγγραφο αίτημα, είτε να προτείνει τον κατάλληλο χώρο αρχικά είτε έπειτα να μεταθέσει αυτόν στον οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει η κατασκευή των πεζογεφυρών.

Από τη μια ο Δήμαρχος εξέφρασε τη συμφωνία του με τη χωροθέτηση των πεζογεφυρών, λέγοντας πως είναι κατάλληλες οι θέσεις και πως ο λαός της πόλης είναι σύμφωνος, από την άλλη ανέφερε ότι ένα αίτημα για αλλαγή του χώρου κατασκευής θα θέσει σε κίνδυνο το έργο και γι’ αυτό δεν έχει τεθεί. “Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πας μία εβδομάδα πριν αποφασίσει το ΚΑΣ και να ζητήσεις αλλαγή θέσης. Θα σε πάει 5 χρόνια πίσω”, είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας έτσι ότι συμφωνεί με άλλη χωροθέτηση άλλα ότι τώρα είναι αργά.

Στο ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσει ξανά το έργο καθώς υπάρχουν και κίνδυνοι για τους διερχόμενους πεζούς , η Διοίκηση διατήρησε μια “στάση αναμονής”, λέγοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον φορέα υλοποίησης ζητώντας του να λάβει μέτρα ασφάλειας και με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, περιμένοντας την απόφασή του που θα κρίνει τελικά και τη συνέχιση του έργου στη συγκεκριμένη θέση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button