ΑΠΟΨΕΙΣ

“Τυλιχτό μεγκασάντουιτς; Θα ‘πρεπε νάναι κρέας, ντομάτα, κρεμμυδομαϊντανό. Μόνο. Λιτό, απέριττο και φτηνό”

Πριν από λίγες μέρες ανεβάσαμε το άρθρο “Πόσο θα κράζετε για το σουβλάκι;” που έκανε μια ανάλυση του κόστους του εθνικού μας φαστ φουντ, στην προσπάθεια να εξηγήσει την άνοδο της τιμής του. Πράγματι, αυτό που ο Έλληνας είχε συνηθίσει σαν εύκολο διατροφικό καταφύγιο και φτηνή απόλαυση, έχει αρχίσει… να ξεφεύγει. Όπως είναι φυσικό διατυπώθηκαν πολλές απόψεις αναγνωστών, μερικές από τις οποίες παραθέτουμε εδώ.

Nikos Nakos
Το σουβλάκι φαίνεται ακριβό πλέον διότι ήταν πάρα πολύ φθηνό. Για χρόνια δηλαδή είχαμε ένα προϊόν που ο καθένας μπορούσε με 2 ευρώ να χορτάσει πάμφθηνα και μάλιστα την τελευταία 15ετια, που το τυλιχτό μετατράπηκε σε μεγκασάντουιτς με πατάτες, διπλάσια υλικά και σως. Λοιπόν… ο τζάμπας πέθανε. Πλερώ τώρα.
Και η γνώμη μου: Το τυλιχτό θα ‘πρεπε ναναι κρέας, ντομάτα, κρεμμυδομαϊντανό. Μόνο. Λιτό και απέριττο. Στα 3.5 ευρώ. Αναλογικά, μια μοσχαρίσια γάλακτος είναι οικονομικότερη. Βρήκαμε τώρα να κράξουμε τους σουβλατζήδες λες κι πουλάνε αέρα και δεν εργάζονται. Το πρόβλημα αγαπητοί μου δεν είναι η τιμή. Το πρόβλημα είναι η ανέχεια και η δυνατότητα γνώμης που προσφέρουν τα σόσιαλ.

Hlias Kambouris
Συνεχίστε να παραγγέλνετε από τους νταβατζηδες τους Γερμανούς της efood και θα δείτε πόσο θα πάει το σουβλάκι Αν πάλι δε σας αρέσουν οι τιμές στις πλατφόρμες των νταβατζηδων σηκωθείτε από το καναπέ σας πηγαίνετε στα μαγαζιά να ψωνισετε ! Και πιο φτηνά θα τα πάρετε και πιο γρήγορα και πιο ζεστά και βλέπεις κι από πού ψωνίζεις, αλλιώς πληρώστε παγωμένα σουβλάκια στους νταβατζηδες και μη παραπονιεστε!

Παναγιώτης Βαγιάκος
Πώς γίνεται ΟΛΟΙ να μπαίνουν μέσα με 3,5 ευρώ σουβλάκι και ο τόπος είναι γεμάτος σουβλατζίδικα, μόνο ο αρθρογράφος ξέρει. Μάλλον όλοι γουστάρουν να βάζουν χρέη.

Χρυσόστομος Τσιτσώνης
Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά παραμένει το ερώτημα πώς θα μετατοπιστεί η διατροφή προς τα συνθετικά τρόφιμα κ την εντομοφαγία, εάν δεν καταστραφεί πρώτα το παλαιό κεφάλαιο του αγροτοδιατροφικού τομέα και της αγοράς εστίασης;"Τυλιχτό μεγκασάντουιτς; Θα 'πρεπε νάναι κρέας, ντομάτα, κρεμμυδομαϊντανό. Μόνο. Λιτό, απέριττο και φτηνό" 3

Elias Islander
Όσο πιο πολύ το ακριβαινουν τόσο πιο πολλά χάνουν. Τόσο πιο πολλοί άνθρωποι θα προτιμήσουν να μαγειρέψουν και να φτιάξουν μόνοι τους σουβλάκια η ότι άλλο λαχταρανε. Κοινή λογική. Επίσης 50 σουβλάκια την ώρα δεν είναι και κανένα κατόρθωμα αλλά καθημερινότητα σε ένα μαγαζί που σέβεται τον πελάτη και την ύπαρξη του. Όταν πας όμως να ανοίξεις σουβλατζιδικο στην Καραϊσκάκη δίπλα σε άλλους 60 τότε είναι αναπόφευκτη η καταστροφή και ολοφάνερη η άγνοια επιχειρηματικής γνώσης.
Το κράτος και συγκεκριμένα η κυβέρνηση αυτό που αποσκοπεί είναι να στρέψει την αγορά σε αλυσίδες. Πάντα το έκαναν και πάντα θα το κάνουν γιατί το χέρι που σε ταΐζει δεν το χτυπάς. Το χέρι που ρίχνει τον φάκελο στην κάλπη φταίει στο απαίδευτο και γερασμένο προτεκτοράτο που ζούμε. Και κάπως έτσι τα χλωρά καίγονται με τα ξερά αν και υπαίτιοι είμαστε μόνο εμείς που ανεχόμαστε ακόμα τις γενιές που κατέστρεψαν αυτόν τον τόπο και συνεχίζουν να το κάνουν.

Vasilis Athanatos
Παλιά έπαιρνα δύο για να χορτάσω. Τώρα πλέον το να δίνω 7,60 για δύο πιτόγυρα το θεωρώ υπερβολή. Αυτό θα συμβεί μια φορά το τρίμηνο, το τετράμηνο και πάλι όταν το κάνω, αμέσως μετανιώνω.

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x