Το αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι μοσχομυρίζει μαχλέπι και μαστίχα. Πολλοί αυτό θεωρούν πραγματικό τσουρέκι και μάλιστα το συνοδεύουν και με κασεράκι  – μελάκι στο πρωινό τους! Κάτι παραπάνω θα ξέρουν…

Ο Σπύρος Μέγγουλης φτιάχνει στον φούρνο του “Σπύρος Bakery” κάθε δεύτερη μέρα αληθινό πολίτικο τσουρέκι και μοσχοβολάει η οδός Δαβάκη! Οι αγνές πρώτες ύλες, με το φρέσκο βούτυρο και το μαχλέπι να πρωταγωνιστούν, είναι η βάση για την επιτυχία του.

Τον ρώτησα κάποια από τα μυστικά του και δεν μου χάλασε το χατήρι.

Ο ίδιος, λοιπόν, χρησιμοποιεί αγνό βούτυρο γάλακτος, αλεύρι ειδικό για τσουρέκι (Μύλοι Κεπενού), ζάχαρη, μαχλέπι (μπαχαρικό που κατασκευάζεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς), μαστίχα, κακουλέ (αρωματικός σπόρος που τον λατρεύουν τα τσουρέκια), αυγά. Χρειάζεται πολλή προσοχή στο ψήσιμο, σε χαμηλή θερμοκρασία (160 βαθμοί) και διαρκής έλεγχος.

Μεθυστικό άρωμα, αφράτη ζύμη και καλή απόλαυση!

Μ.Λ.

info
“Σπύρος Bakery”, Δαβάκη 12 & Δωδεκανήσου
Τ: 210 58.20.901
ΨΩΜΙ – ΓΛΥΚΟ – ΚΑΦΕΣ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ – ΣΝΑΚΣ
ολόφρεσκα – ποιοτικά χειροποίητα