ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιγγάνες με τις “παλιές καλές τακτικές”…

Για άλλο ρεπορτάζ πήγα άλλο βρήκα, όταν μεσημεριανή ώρα βρέθηκα στο ΑΤ Χαϊδαρίου. Από τις σκάλες ήδη ήταν αντιληπτή μια αναστάτωση, γυναικείες φωνές, αναμπουμπούλα. Περισσότερες από δέκα τσιγγάνες ήταν στους διαδρόμους και τα γραφεία.

Είχαν έρθει για το μεροκάματο από Νεόκτιστα και Μέγαρα. Μόνο που ανάμεσα σε αγοραπωλησίες και ζητιανιά, μερικές έχουν τα “μάτια τους ανοιχτά” και για “κάτι παραπάνω”. 

Το Α.Τ. Χαϊδαρίου με προληπτικούς ελέγχους προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και στο πλαίσιο αυτό οι προαναφερθείσες, που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν σε Δάσος, Κουνέλια και Αγωνιστών Στρατοπέδου, προσήχθησαν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Στη διαδικασία αυτή διαπιστώθηκε πως για μία από την ομάδα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπές που είχε διαπράξει στο πρόσφατο παρελθόν. Και ενώ η διαδικασία ήταν προς το τέλος της, καταστηματάρχης έφτασε στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου, για να καταγγείλει μια Ρομά για κλοπή. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν ήταν μία από αυτές που είχαν προσαχθεί. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, λίγη ώρα πριν είχε μπει στο κατάστημα καλλυντικών που διατηρεί στο Δάσος και αφαίρεσε είδη περιποίησης προσώπου, συνολικής αξίας 50 ευρώ.

Σε βάρος και της δεύτερης σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Οι υπόλοιπες αφέθηκαν ελεύθερες, αφού διαπιστώθηκε πως δεν είχαν άλλη εκκρεμότητα με τη Δικαιοσύνη.

Μέθοδοι από το παρελθόν

Τοπική αστυνομική πηγή μάς είπε ότι η μαζική παρουσία τους συνήθως αποτελεί προσχεδιασμένη παράνομη δράση και πραγματοποιείται με συχνότητα περίπου μία φορά την εβδομάδα, ιδιαίτερα τα πρωινά που λειτουργούν οι λαϊκές αγορές και κυκλοφορεί κόσμος. Είναι μάλλον αστείο, αλλά συνεχίζουν την τακτική που βλέπουμε στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, πχ ομάδες 2-3 γυναικών πλησιάζουν ανυποψίαστα άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, προσποιούμενες ότι θα τους πουν τη μοίρα τους. Πραγματικός σκοπός είναι να αφαιρέσουν από τα ανυποψίαστα θύματά τους ό,τι μπορούν, από χρήματα έως χρυσαφικά. Άλλες έχουν αναγάγει σε… επιστήμη τις κλοπές με θύματα ηλικιωμένους με τη μέθοδο των χαδιών.

Καλό είναι, λοιπόν, να θυμίζουμε μερικά πράγματα στους παππούδες όταν βγαίνουν για τη βόλτα τους, ειδικά σε μέρες λαϊκής.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button