ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ρόπαλα – κουκούλες – μίσος – ξύλο – αίμα. Περιστατικά τυφλής χουλιγκανικής βίας στο Χαϊδάρι

Οι απίστευτες εικόνες οπαδικής βίας που παρέλασαν πρόσφατα από τις οθόνες μας, δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο μακρινό θέαμα. Τον τελευταίο μήνα συνέβησαν στο Χαϊδάρι ανάλογα περιστατικά, κάποια από τα οποία οδήγησαν νέους στο χειρουργείο (!), χωρίς όμως να γίνει ο ανάλογος θόρυβος, καθώς υπάρχει διάχυτος ο φόβος στα θύματα και στον κύκλο των “οπαδών” για νέο γύρο επιθέσεων. Ρόπαλα, κουκούλες και αβυσσαλέο μίσος περιμένουν μια νέα σπίθα για να αναλάβουν δράση. Οι γονείς δεν μιλούν ούτε καν προσφεύγουν στην αστυνομία. Τα γεγονότα στα οποία θα αναφερθούμε δείχνουν ότι μάλλον δεν μιλάμε για τυχαία περιστατικά, καθώς υπάρχει εμφανής συνέχεια σε χουλιγκανικές εκδηλώσ. Το βέβαιο είναι ότι το νοσηρό απόστημα της οπαδικής βίας πρέπει να σπάσει.

Στις 6 Μαΐου γράψαμε για ένα περιστατικό που αρχικά παρέπεμπε σε ληστεία (Ενέδρα στο κέντρο του Δάσους! Χτύπησαν και λήστεψαν νεαρό ντιλιβερά). Μεταφέραμε τότε τον προβληματισμό αυτοπτών μαρτύρων για το περίεργο γεγονός του στησίματος μιας ενέδρας από 10 άτομα σχεδόν πάνω στην πλατεία. Συγκεκριμένα, κάποιοι εξέφρασαν την άποψη ότι η επιλογή του σημείου δεν είναι τυχαία και ότι πέρα από τη ληστεία οι δράστες επιδίωκαν να περάσουν μήνυμα “κυριαρχίας”. Πιο συγκεκριμένα, ότι πρόκειται για επίθεση με κίνητρο και τις οπαδικές διαφορές, από τον νοσηρό κόσμο των “οργανωμένων” που μέρος της “δράσης” τους έχουν και παράνομες συμπεριφορές. Σημειώσαμε τότε ότι, αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται να έχουμε και συνέχεια.

Απειλές και φόβος

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ακολούθησε μια θύελλα από σχόλια στο fb και ακριτομύθιες, που έφεραν στην επιφάνεια απίστευτα γεγονότα. Μητέρες αποκάλυψαν ότι τα παιδιά τους είχαν χτυπηθεί άγρια από συμμορίες χούλιγκαν και βγήκε αποκαλύφθηκε ένας υπόγειος, έντονος φόβος για συνέχεια των αποκρουστικών φαινομένων, με επίκεντρο το Δάσος. (Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα περιστατικά βίας, που δεν έφτασαν στην εφημερίδα μας)

“Άλλο να το διαβάζεις κι άλλο να το ζεις”, σημείωσε μία κυρία, “για καθεστώς φόβου”, μίλησε μία άλλη, αναφερόμενη σε δύο επιθέσεις στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων. Σε μία από αυτές πριν δύο εβδομάδες, στην πλατεία του Άνω Δάσους, τρεις νέοι ξυλοκοπήθηκαν απρόκλητα και χωρίς οίκτο, τραυματίστηκαν όλοι και ο ένας οδηγήθηκε στο χειρουργείο, καθώς χτύπησε σοβαρά πηδώντας από ύψος για να γλιτώσει! 

Άλλη αναγνώστρια μάς πληροφόρησε ότι και πέρυσι το καλοκαίρι, με την πλατεία του Δάσους γεμάτη κόσμο έγινε άγρια επίθεση έξω από το 1ο Δημοτικό σε παιδιά γυμνασίου, με κάποιους από τους επιτιθέμενους να μένουν στη Γλυφάδα.

Οι μητέρες στις οποίες αναφερθήκαμε μιλούν για απειλές και τα νεαρά θύματα δεν μιλούν. Οι γονείς δεν ξέρουν τι να κάνουν, καθώς πιέζονται από τα παιδιά τους να μην μιλήσουν στην Αστυνομία, αλλά από την άλλη φοβούνται τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. “Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να γίνει κάτι;”, λέει με εμφανή το φόβο μία μητέρα, ζητώντας περισσότερες περιπολίες από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” απευθύνθηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφάλειας, ζητώντας ενημέρωση γι’ αυτά τα πολύ ανησυχητικά φαινόμενα. Αρμόδιος αξιωματικός μάς είπε ότι για το περιστατικό της επίθεσης στον ντιλιβερά στην πλατεία του Δάσους γίνεται προανάκριση από την Ασφάλεια Χαϊδαρίου και δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο. Ρωτήσαμε για τις άλλες επιθέσεις και μάς απάντησε: “Για όποιο περιστατικό έχει συμβεί καλούμε όσους έχουν τέτοια πληροφορία να έρθουν να καταγγείλουν, για να ξεκινήσει έρευνα”.

Πιστεύουμε ότι το να μένουν στο σκοτάδι, χωρίς αντιμετώπιση, τέτοια φαινόμενα είναι η καλύτερη εγγύηση ότι θα συνεχιστούν, καθώς η ηδονή της δύναμης και της κυριαρχίας, η αίσθηση του ανεξέλεγκτου και η ατιμωρησία οδηγούν τους νεαρούς πρωταγωνιστές σε κλιμάκωση της δράσης τους. Από την άλλη, αν περιμένουμε από τους προέδρους των μεγάλων ομάδων να κόψουν τον ομφάλιο λώρο της βίας από το ποδόσφαιρο, ματαιοπονούμε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button